Erik Kaliňák: Dámy novinárky, pred pravdou neujdete (VIDEO)
25 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Nahrávky čurillovcov uznávajú aj OČTK, no dámy z Denníka N sa priamo do centrály Smeru-SSD prišli presvedčiť, že to, čo strana púšťala na svojej tlačovej besede nie je len manipulatívne zostrihané.

Keď si celú nahrávku vypočuli po druhýkrát, podľa Erika Kaliňáka a Jána Mažgúta ušli s vysvetlením, že sa ponáhľajú na súd. Erik Kaliňák k celému urobil video, na ktoré reagovala aj jedna zo zmienených novinárok s tým, že trvajú na svojom. Denník N má už však dôveru ľudí veľmi nízku, svedčia o tom reakcie na jej argumenty. V N-ku vyšiel aj článok, v ktorom trvajú na svojom – nahrávky sú zmanipulované. O čom vlastne bola sporná tlačová beseda Smeru-SSD?

Videli, koho chránia

„Chceli sme, aby novinári pochopili, že nič nie je účelovo vytrhnuté z kontextu, nič nie je účelovo zostrihané a že ten kontext naopak potvrdzuje obludnosť systému, ktorý sa rozhodli silou mocou chrániť,“vysvetľuje vo videu na sociálnej sieti Kaliňák.

Vyjadriť sa chceli...

Podpredseda Smeru Erik Kaliňák im po vypočutí nahrávky položil otázku, čo je na nahrávkach zmanipulované a dámy ho požiadali, aby im dvadsaťminútovú nahrávku pustil ešte raz. Keď sa však vrátil do miestnosti, kde záznam počúvali, objavil tam už len hovorcu strany, Jána Mažgúta.

Ľuboš Blaha: ČAPUTOVÁ S LIPŠICOM MUSIA OKAMŽITE ODSTÚPIŤ - KRYLI ŤAŽKÝ ZLOČIN!
ČAPUTOVÁ S LIPŠICOM MUSIA OKAMŽITE ODSTÚPIŤ - KRYLI ŤAŽKÝ ZLOČIN! Tvrdí na sociálnej sieti Telegram, Ľuboš Blaha, poslanec NR SR, za stranu SMER - SSD. "Je vymaľované. Dnes sa definitívne potvrdilo, že všetka špina, ktorú Lipšic so svojimi... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Takže na Najvyšší správny súd?

„Utekali na električku, aby stihli prísť do redakcie,“ oznámil Kaliňákovi Mažgút s tým, že musia na Najvyšší správny súd.

Ján Mažgút, reprofoto FB (@Ján Mažgút)

„Novinárky z Denníka N normálne utiekli. Utiekli pred pravdou a ešte aj klamali, že sa ponáhľajú na Najvyšší správny súd, kde sa, po našom overení, dnes naozaj nič mediálne nedeje. Pani novinárky, môžete utekať koľko chcete. Aj keď pravda v Denníku N nemá svoje miesto, k ľuďom si cestu nájde,“ uzavrel Kaliňák.

Trvajú na svojom

„Pekný deň prajem, nikam som s kolegyňou neutiekla a žiadne ďalšie stretnutie sme si nevymysleli, ako tvrdí pán Kaliňák ml. Od pána Mažgúta sme vopred dostali informáciu, že bude na nás mať čas od 9:30 do 10:30 a podľa toho sme si zariadili ďalší program. Na Najvyššom správnom súde sme mali vopred dohodnuté stretnutie. Z centrály Smeru sme pokojne odišli, pán Kaliňák ml. už v miestnosti nebol. Na žiadne ospravedlnenie nevidíme dôvod, už v piatok sme zverejnili text, ktorý je dôkazom manipulácie práve zo strany Smer. Dnešné vypočutie nahrávok na tom nič nezmenilo,“reagovala jedna z dotknutých novinárok, Veronika Prušová.

Slovenský mainstream stojí proti Slovensku v nevyhlásenej vojne
"Médiá a ich vlastníci zjavne panikária. Smer je na čele prieskumov a tak sa ho všetky telky snažia vygumovať z verejného priestoru." Píše na sociálnej sieti Ľuboš Blaha za Smer - SSD. "Všimnite si (nabáda autor statusu čitateľa), kto bude... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Dovoľujú si neveriť

Okrem množstva nedôverujúcich reagujúcich sa ozvala aj niekdajšia splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity, Anina Botošová.

„Veronika Prušová myslím si, že len človek, ktorý má zatemnený mozog Vám uverí. Vy ste nešli hľadať pravdu! Vôbec by som Vás nepustila ani minútku si vypočuť z nahrávky. Vy všetko prekrútite. Ozajstný novinár má inú česť... ste smiešni a už ľudí neoklamete,“ píše Botošová.

Denník N si ide svoje

Podľa novín v 20 minút trvajúcej nahrávke odznelo niečo úplne iné, ako na tlačovke.

„Celý záznam má dvadsať minút a nezachytáva ani jeden príkaz od policajtov, čo a ako má svedok Imrecze vypovedať. Rozhovor s vyšetrovateľmi NAKA prebiehal formálne, vykali si a ani raz Imreczemu nediktovali, čo má hovoriť. Policajti nespomínali, čo by od neho chceli počuť. Naopak, viackrát ho vyzvali, aby popremýšľal, ako sa veci udiali,“píšu redaktorky Veronika Prušová a Mária Benedikovičová s tým, že manipulácie potvrdzuje aj NAKA.

Popierajú sami seba

Fico na štvrtkovej (20.4,) naznačil, že policajti spolupracujúcich obvinených inštruujú, ako majú vypovedať.

„Udavači pod obrovským tlakom potom vo výpovediach hovoria úplný opak v porovnaní s tým, čo hovorili v prirodzenej, spontánnej výpovedi," zdôraznil. Poukázal pritom na nahrávky, ktoré majú pochádzať z rozhovorov policajtov s bývalým šéfom finančnej správy Františkom Imreczem. Ten vypovedá o páchaní trestnej činnosti vo viacerých mediálne sledovaných kauzách.

Fico opätovne upozorňuje na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico opätovne upozornil na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených policajtmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Dokazovať to majú zverejnené nahrávky. Vyplýva to z jeho vyjadrení počas štvrtkovej... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme