Andrej Danko: Nechávam pozdravovať v Mediane
26 | 04 | 2023 I Eka Balaskova / Ladislav Kováčik

Predseda SNS Andrej Danko verí, že agentúra Median sa vo svojom prieskume mýli a argumentuje biblickým citátom. Do volieb máme ešte takmer pol roka, SNS chce svoju kandidátku predstaviť 6. júna a dovtedy sa môže všeličo zmeniť.

V uplynulých dňoch agentúra Median zverejnila prieskum nie len volebných preferencií, ale aj obľúbenosti politikov, kde sa Andrej Danko objavil „na chvoste“. Danko si však myslí, že všetko môže dopadnúť úplne ináč a svoj názor podporil biblickým citátom. Okrem toho pripomenul, že práve spájanie opozičných síl môže „zamiešať kartami“. Prvého kola rokovania so SNS sa zúčastnilo aj hnutie Socialisti.sk.

Dôveryhodnosť politikov

Najvyššiu dôveryhodnosť spomedzi politikov má prezidentka Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 41 percent opýtaných, nedôveruje 48. Najmenšiu dôveru získal predseda SNS Andrej Danko, a to sedem percent. Nedôveruje mu 57 percent opýtaných. Vyplynulo to z prieskumu agentúry Median, ktorý sa realizoval od 6. marca do 2. apríla na vzorke 1057 respondentov. Rovnaká agentúra v prieskume Slovenskej národnej strane „namerala“ 1,9 desatín percenta.

PRIESKUM: Demokrati by si v parlamentne neškrtli
Podľa aktuálneho volebného modelu disponuje aj naďalej najvyššou podporou strana SMER-SSD, nasledovaná stranami HLAS-SD, Progresívne Slovensko a SME RODINA. Do parlamentu by sa ďalej dostali SASKA, OĽANO, KDH a Republika. A kto je najdôveryhodnejší... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Budú platiť slová z Biblie?

„Pozdravujem agentúru Median. Asi ste videli ten prieskum, že v Mediane tvrdia, že Čaputová je prvá, Danko je posledný. Platí to biblické „Poslední budú prví a prví budú poslední“. Táto agentúra dala posledne Kollárovi 9,5 percenta. No, chcel by som ich vidieť! Všetkých vás ubezpečujem, že rokujeme ďalej. Rokujeme s ďalšími politickými stranami a takéto agentúry a záujmy ľudí, ktorí dnes vládnu, Slovenskú národnú stranu nezastavia a nezastrašia,“presviedča národne orientovaných voličov Danko.

Bekmatov možno, Tabák jasne nie

O rokovaní s ďalšími subjektami nás presviedča nie len Danko. Diskutovaná spolupráca s Romanou Tabák je zrejme už definitívne pasé, možno je v hre iné hnutie – Socialisti.sk.

"SNS by som ku krajnej pravici nezaraďoval. Máme tu strany či politikov, ktorí sú ideologicky na kraji politického spektra ďaleko viac ako SNS. Dovolím si tvrdiť, že z národne orientovaných subjektov je SNS možno najumiernenejšia. A nie sme súčasťou opozičného bloku, zúčastnili sme sa prvého kola nezáväzného rokovania," hovorí predseda hnutia, Artur Bekmatov.

Ďalšia posila SNS? Bekmatov naznačuje predvolebné rokovania
"Covid a následne vojna na Ukrajine poslúžili politikom na Slovensku na to, aby ospravedlnili totálnu rezignáciu na riešenie každodenných problémov bežných ľudí. Na Slovensku sa množia prepúšťania, krachujú fabriky, ľudia míňajú svoje úspory, aby... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik