Vlčan žiada OSPRAVEDLNENIE, Becík ODPOVEDE (VIDEO)
24 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Ministerstvo pôdohospodárstva sa týždeň po tom, čo vláda zakázala dovoz ukrajinského obilia, rozhýbalo a v Kolárove zorganizovalo tlačovú besedu (TB), na ktorej sme sa podľa Branislava Becíka (Hlas-SD) nedozvedeli nič.

Predsedníčka Agrárnej komory Slovenska priamo vytkla Becíkovi, že upozornil na nevyhovujúcu múku a minister Vlčan si dokonca myslí, že opoziční politici by sa mali ospravedlniť. Becík však od TB očakával odpovede na svoje otázky, ktoré ministrovi a spol. na Facebooku pripomenul. Upozornil tiež, že minister poprel svoje vlastné informácie spred týždňa.

Silná zostava v mlyne

Samuel Vlčan (odvolaný minister); Jozef Bíreš (ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR); Helena Patasiová (poradkyňa ministra a predsedníčka Agrárnej komory Slovenska); Štefánia Buschbacher (generálna riaditeľka Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho) sa pred novinárov postavili po skončení testovania múky a obilia.

„Je to nehorázne, že pán Becík, župan Nitrianskeho kraja pred týždňom takto ukázal na kameru múku a ohrozil spotrebiteľov a upozornil, nekupujte, lebo táto múka nevyhovuje spotrebiteľským normám,“ konkretizovala Patasiová, ktorá vyzýva, aby „občania aj naďalej túto múku kupovali, pretože dobré pečivo z nej pečieme aj doma.“

Potešil sa tlačovke

„Konečne po týždni som sa od odvolaného ministra pôdohospodárstva dočkal tlačovej besedy. Odpovedí na moje otázky sme sa však nedočkali,“prejavil na sociálnej sieti Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja, sklamanie. Podľa neho sme sa však dozvedeli, že informácie o kontaminovanom obilí šíria opozíčné strany, ktoré by sa za to mali dokonca ospravedlniť.

Branislav Becík: Klamali by ďalej, keby sa na to neprišlo (VIDEO)
Podľa predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislava Becíka (Hlas-DS) nás vláda o ukrajinskom obilí zavádza. Francúzsky portál Agritel totiž zverejnil, že do Maďarska, Poľska a na Slovensko sa za ostatný rok doviezlo takmer osem miliónov ton... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Nepýta sa ako politik

„Opakovane sa pýtam, pán minister Vlčan, koľko ton pšenice a múky bolo za posledný rok dovezených na Slovensko z Ukrajiny? Koľko takejto múky a pšenice prešlo kontrolou? Kde sa nachádza múka z ukrajinského obilia, ktorá sem mohla prebalená prúdiť aj z iných štátov, už nie, ako ukrajinská? Ktoré mlyny ju zomleli a ktoré pekárne z nej pečú chlieb? Ktoré obchodné reťazce ju predávajú na svojich regáloch? Ako sa človek dozvie, či múka, ktorú má doma, nie je kontaminovaná?,“pýta sa Becík ako otec troch školopovinných detí, nie ako politik.

Niekto si tu šliape po jazyku

„V polovici apríla táto vláda dala vyhlásenie, že v jednom z konkrétnych mlynov na Slovensku našli kontaminovanú pšenicu. Dnes tieto informácie minister poprel. Je veľmi zaujimavé a nech si občan sám spraví názor na vládu, ktorá viac nepomáha a klame tento národ, ako by mala robiť v prospech nás všetkých,“uzatvára Becík.

www.facebook.com/branislavbecik/videos/1398770660924925

Ukrajinský potravinový škandál nadobúda obludné rozmery
To, že agrárna komora (AK) ČR varuje pred vajíčkami a kuracinou z Ukrajiny, je v poriadku – nosnice na hydinových farmách predsa Ukrajinci kŕmia obilím. AK však prichádza s podozrením, že mäso a vajíčka sú prebaľované na Slovensku. Toto podozrenie... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik