Politické diskusné relácie sú len "SOFT" PROPAGANDOU
25 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Zo sociálnych sietí, konkrétne z príspevkov smerákov Richarda Takáča a Ľuboša Blahu som sa dozvedel, koľkokrát sa od začiatku roka objavili v hlavných diskusných reláciách predstavitelia jednotlivých strán.

Čísla sú takéto: Hlas-SD sa zúčastnil 28-krát, SaS 23-krát, OĽaNO rovnako 23-krát, Demokrati a Sme rodina po 19-krát, Smer-SSD po 16-krát, Za ľudí 9-krát, Progresívne Slovensko 7-krát, KDH trikrát a hnutie Republika má na konte „úžasnú“ nulu.

Čo tieto čísla vypovedajú o „našich“ mainstreamových médiách? Celkom iste nie to, že by tieto médiá mali starosť o naše čo najvšestrannejšie informovanie a ponúknutie informácií z čo najširšieho názorového spektra. Vidno tu totiž jasnú tendenciu vyhýbať sa stranám, ktoré sú vnímané ako „antisystémové“ a umelo preferovať tie, ktoré sú síce mimoparlamentné, ale tak nejako správne globalisticky názorovo ukotvené.

Inak povedané, mainstream aj výberom hostí do svojich relácií ukazuje, že mu nejde o objektívne informovanie, ale len o propagandu v duchu dúhového a kozmopolitného globalistického pseudoliberalizmu.

Potom sa čudujme aj takému faktu, že keď nedávno odišla z TA3 Anka Žitná - ktorá sa vyjadrila, že jej rozhodnutie dozrievalo od momentu, ako bolo zasiahnuté do jej autorskej slobody stiahnutím rozhovoru s Jeffreym Sachsom z webu - tak nenašla verejné zastanie u žiadneho zo svojich mainstreamových novinárskych kolegov. Čo iné sa dá vôbec očakávať v takomto jednofarebnom, šedivom mediálnom priestore?

Médiá, ktoré sú do veľkej miery len hlásnymi trúbami jedinej kaviarensko-liberálnej propagandy, už dávno rezignovali na svoju úlohu byť kritické a hľadať pravdu. Oni sa už totiž dávno zaradili k tzv. vlastníkom pravdy. A kto do tohto okruhu nepatrí, ten môže byť potenciálne aj zablokovaný. Ako sme to videli v súvislosti s minuloročnými krokmi NBÚ – pričom treba pripomenúť, že nikto z mainstreamu proti tomuto blokovaniu neprotestoval.

A takto treba vnímať aj takzvané diskusie v mainstreame. Diskusia by mala byť o spoločnom hľadaní pravdy, alebo aspoň o súboji odlišných názorov. Nuž, v podaní nášho mainstreamu sa aj z tohto žánru stáva akási „soft“ propaganda. Tendenčný výber hostí je toho jasným dôkazom.

Pri pohľade na čísla účastí politických strán v diskusných reláciách máme jednoducho ďalší dôvod, prečo médiá, ktoré ich sprostredkujú, nebrať vôbec vážne. Alebo ich brať ako samotného účastníka politického zápasu a nie ako prostriedok, ktorý o ňom informuje.

Ukážka, prečo treba vypnúť české televízie na Slovensku
Začnime statusom Jany Vaľovej na sociálnej sieti, ktorá nastoľuje otázku - "čo teraz". Píše: "V Čechách na plné ústa , čo sa deje na Slovensku. Možno zajtra Heger na Slovensku zablokuje a vypne ..." A teraz k obsahu výpovede bývalého uznávaného... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme