Kto v ZMOSe vystrieda Kaliňáka?
24 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

O post predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého budú voliť na májovom sneme (23. - 24. 5.), sa uchádza osem kandidátov. TASR o tom informovala poverená ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

"Kandidatúru troch primátorov a piatich starostov schválili členovia Rady ZMOS na minulotýždňovom rokovaní, ktorí sa zaoberali prípravou nadchádzajúceho snemu," priblížila Špačeková. Upozornila, že kandidátov navrhli regionálne združenia miest a obcí, ktoré sa konali od začiatku roka.

Kandidovať bude súčasný šéf združenia a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, takisto súčasný podpredseda združenia a primátor Partizánskeho Jozef Božik. Trojicu kandidátov z radov primátorov uzatvára šéf samosprávy Novej Dubnice Peter Marušinec. O post sa uchádza tiež starosta obce Ratkovce Martin Červenka, starosta obce Nižný Hrušov Ján Fenčák, starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý, starostka obce Spišské Tomášovce Zuzana Nebusová a starosta obce Oravská Polhora Michal Strnál.

Majú pracovať pre ľudí, nie si kampaňovať na seba! (VIDEO)
Zhrnutie po štyroch dňoch politických debát ponúka na sociálnej sieti predseda Hlasu - SD Peter Pellegrini. "Priatelia, ak máte minútu pozrite sa na video, kde som zhrnul jednu dôležitú vec po štyroch dňoch politických debát, ktoré mám za sebou!... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

"Navrhnutí kandidáti na pozíciu predsedu súhlasili s kandidatúrou s výnimkou ďalšieho kandidáta, súčasného prvého podpredsedu združenia a starostu obce Košeca Radomíra Brtáňa, ktorý sa kandidatúry vzdal," dodala Špačeková.

Michal Kaliňák ku koncu marca skončil v Združení miest a obcí Slovenska. Pôsobil ako ústredný riaditeľ kancelárie a hovorca združenia. Kaliňák ozrejmil, že pred rokom v marci avizoval na rade ZMOS-u, že ak sa veci nezmenia, nebude mať jeho ďalšie pôsobenie v združení hlbší zmysel. „S rozhodnutím som preto čakal rok,“ uviedol.

Na 34. sneme združenia budú okrem predsedu voliť aj členov kontrolnej komisie na najbližšie volebné obdobie.

ZMOS zastupuje 62 regionálnych združení miest a obcí a 2788 obcí - 95 percent miestnych územných samospráv Slovenska.

Fico ostro RTVS: Že vás HANBA NEFACKÁ! CENZÚRA ako v čase NORMALIZÁCIE (VIDEO)
RTVS ŠÍRI CENZÚRU A SPRÁVA SA AKO KOMUNISTICKÁ TELEVÍZIA V ČASE NORMALIZÁCIE! Takto reagoval na nedeľnú diskusnú reláciu RTVS O 5 minút 12 na facebooku líder preferenčne najsilnejšej strany Smer - SSD Robert Fico. Upozornil na dve rovnaké situácie... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik