Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko! Jasná reakcia Paríža!
23 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko. Jasná reakcia Paríža sa mu vôbec nemusela páčiť. Píše maďarský portál Mandiner.

Paríž dal jasne najavo, že o pomoci pri operáciách na cudzom území nemôže byť ani reči.

Ukrajinské úrady chceli získať od Francúzska digitálnu mapu Bieloruska, ktorá by bola nevyhnutná pre bojové lietadlá, alebo drony na vykonávanie misií v nízkych nadmorských výškach na území krajiny, informoval denník Le Monde.

Tieto digitálne mapy podrobne zobrazujú terén a prekážky, ako sú vysokonapäťové elektrické vedenia alebo veterné turbíny, ako aj vojenské vybavenie, ako sú radary alebo protilietadlové batérie, ktoré by mohli byť nebezpečné pre vnikajúce lietadlá.

Francúzsko odmietlo poskytnúť Ukrajine prostriedky na to, aby ukrajinské lietadlá mohli preletieť nad Bieloruskom. Paríž vo svojom odôvodnení tvrdí, že obrana ukrajinských území bude neochvejne podporovaná, ale  Francúzsko v žiadnom prípade nebude pomáhať aj pri iných operáciách na cudzom území.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik