Ukrajinci prekročili Dneper
23 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinci pri Chersone prekročili Dneper - znie rýchla správa agentúry ČTK na webe novinky.cz. Jednotky ukrajinskej armády pri Chersone prekročili Dneper a obsadili pozície na jeho brehu. Podľa amerického inštitútu ISW o tom hromadne informujú ruskí blogeri. Kyjev zahmlieva a šéf Wagnerovcov Jevgenij Prigožin vyzval Putina, aby sa teraz pripravil na defenzívu.

„Ukrajinské sily obsadili pozície na brehu rieky severne od Olešky (7 km juhozápadne od Chersonu) a (jeho) severné predmestie. Podľa ruských blogerov Ukrajinci tieto pozície udržujú už týždne a podarilo sa im k nim zaistiť aj zásobovacie trasy,“ konštatuje Inštitút pre štúdium vojny (ISW) , ktorý vývoj rusko-ukrajinského konfliktu podrobne sleduje.

Kyjev zahmlieva

Tlačová hovorkyňa veliteľstva ukrajinského južného vojenského okruhu Natalija Humenjuková nechcela informácie o postupe jednotiek pri Chersone príliš komentovať. „Veľmi náročná práca pokračuje. Keď frontová línia leží pozdĺž širokého a mohutného toku, keď musíme prekonať takú prekážku ako je Dneper, vyžadujú podmienky vojenskej operácie informačné ticho, pokiaľ to nie je pre našu armádu dostatočne bezpečné. Preto aj tí najlepší z Inštitútu pre štúdium vojny musia byť trpezliví,“ vyhlásila tajomne Humenjuková podľa serveru Ukrajinska Pravda .

Okupačná správa infomácie poprela

Informácie ISW v nedeľu poprel „úradujúci gubernátor Chersonskej oblasti“, teda šéf ruskej okupačnej správy, Vladimir Saldo. Agentúre Ria Novosti povedal, že ukajinské sily na ľavom brehu Dnepra nezískali žiadne oporné body.

"Oficiálne vyhlasujem, že k 23. aprílu nie sú na ľavom brehu Dnepra pri Oleške žiadna nepriateľská predmostí, rovnako ako na žiadnych iných miestach na ľavom brehu v Chersonskej oblasti," uviedol.

"Naša armáda územie plne kontroluje ," dodal.

Americký plukovník: Rusi VYMAŽÚ Z EXISTENCIE to, čo zostalo z ukrajinských ozbrojených síl!
Britský poslanec Bob Seely sa obáva, že Británia nie je pripravená na vojnu s Ruskom. Myslí si, že v prípade priamej vojenskej konfrontácie medzi Ruskou federáciou a NATO by ruské sabotáže mohli úplne paralyzovať kritickú infraštruktúru Západu.... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik