Prigožin vraj presviedča Putina na ústup
24 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Finančník a majiteľ Wagnerovcov Jevgenij Prigožin sa pravdepodobne pokúša presvedčiť ruského prezidenta Vladimira Putina, aby prešiel do defenzívy ešte pred potenciálnou ukrajinskou protiofenzívou. Píše o tom web Inštitútu pre štúdium vojny SW understandingwar.org. Prigožin vyhlásil, že Rusko sa musí „zakopať takým spôsobom, aby nebolo možné ruské sily z ich pozícií vytrhnúť ani pazúrmi protivníka.“

Prigožinov komentár nasledoval po diskusii v Ramsteine.

Ukrajina je navádzaná na boj na viacerých častiach frontu

Prigožin tiež podľa citovaného webu poznamenal, že Ukrajina sa pokúsi „roztrhať“ ruské sily a že Rusko musí takýmto útokom odolať.

Prigožinov nepokoj

Jevgenij Prigožin je podľa webu understandingwar.org "vo svojej rétorike viditeľne čoraz viac znepokojený a mal už viaceré podobné vyhlásenia o neistej budúcnosti ruských útočných operácií na Donbase. Prigožinove výzvy na posilnenie ruskej obrany na okupovaných územiach a časté diskusie o perspektívach ukrajinskej protiofenzívy sú pozoruhodné, pretože naznačujú, že sa snaží umocniť diskusiu v ruskom domácom informačnom priestore.

Rusko však pokračuje v ofenzívnych operáciách v Doneckej a Luhanskej oblasti. Prigožin preto tiež presadzuje, aby sa Rusko zameralo na držanie súčasných frontových línií a nie na vybojovanie ďalších ziskov, aby ruské sily mohli znovu získať svoju bojovú efektivitu pre neskoršie útočné operácie. 

Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko! Jasná reakcia Paríža!
Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko. Jasná reakcia Paríža sa mu vôbec nemusela páčiť. Píše maďarský portál Mandiner. Paríž dal jasne najavo, že o pomoci pri operáciách na cudzom území nemôže byť ani reči. Ukrajinské úrady... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme