PREZIDENT JOE BIDEN VYSLAL VOJAKOV DO SUDÁNU
23 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Dnes na môj rozkaz americká armáda uskutočnila operáciu na stiahnutie amerického vládneho personálu z Chartúmu," uviedol Biden vo vyhlásení, ktoré zverejnil Biely dom.

Prezident Biden oznámil, že diplomatický personál, ktorý je uviaznutý uprostred brutálnej vojny už viac ako týždeň, bol evakuovaný z hlavného mesta Chartúm, informoval denník New York Times.

Americká armáda letecky prepravila predstaviteľov veľvyslanectva z Chartúmu, hlavného mesta Sudánu, uprostred pokračujúceho násilia, kde sa konkurenční vojenskí lídri snažia kontrolovať tretiu najväčšiu africkú krajinu, uviedol v sobotu večer prezident Biden.

"Dnes, na môj rozkaz, armáda Spojených štátov vykonala operáciu, stiahnutie vládneho personálu USA z Chartúmu." uviedol prezident vo vyhlásení, ktoré zverejnil Biely dom.

Americký predstaviteľ oboznámený so záležitosťou uviedol, že armáda po západe slnka letecky prepravila približne 70 zamestnancov amerického veľvyslanectva vrtuľníkom a V-22 Ospreys z miesta blízko veľvyslanectva.

Do operácie boli zapojené aj špeciálne jednotky námorníctva SEAL Team 6, uviedol predstaviteľ.

POZOR! TIETO MRAZENÉ JAHODY NEKUPUJTE! (FOTO)
Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky varuje na webovej stránky a zároveň nariadili stiahnuť z predaje mrazené jahody, ktoré na Slovensko boli dodané z Českej republiky. V analyzovanej vzorke bola zistená prítomnosť RNA... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik