Najslávnejšia americká vojenská akadémia sa rozpadá
24 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Slávna americká vojenská škola prichádza o kadetov. Čo sa tam deje? Inštitúcia, ktorá dala svetu Pattona, Marshalla a Byrda, sa teraz viac ako samotnému vojenskému výcviku venuje vašej rodovej identite, vašej farbe pleti, nabáda vás, aby ste nanovo definovali mužnosť a chrlí nenávisť voči každému, kto je náhodoupriveľmi "svoj". Tak podľa českého webu parlamentnilisty.cz opisuje publicista Daniel Greenfield, akou premenou prešiel v poslednej dobe slávny americký Virginský vojenský inštitút.

Podľa neho si skvelí muži, ktorí sú jeho absolventmi, zaslúžia niečo lepšie ako terajšieho riaditeľa Winsa a všadeprítomnú ideológiu „woke“ (ideológia takzvanej "bdelosti). A niečo lepšie potrebuje zjavne nielen  Amerika.

Výsmech Pattonovi?

Virginský vojenský inštitút (Virginia Military Institute, VMI) oslávil 25. výročie prítomnosti žien na najstaršej štátnej vojenskej škole v USA vystúpením Kimberly Dark – aktivistky za práva obéznych a autorky lesbickej fanfikcie, ktorá chce „nanovo definovať mužnosť“.

„Prečo sme nevideli, že Amerika je odjakživa rasistická, odjakživa sexistická?“ rozčúlila sa Kimberly Dark. 

Škola upadá

Až tak veľmi sa Virginský vojenský inštitút zmenil pod vedením superintendanta Cedrica Winsa. Mladí muži, ktorí snívali o tom, že budú slúžiť svojej krajine, sa kedysi na Virginský vojenský inštitút hlásili pre jeho vynikajúcu povesť, ale teraz idú inam.

„Bolo vám dodržiavanie vašej rodovej úlohy na prospech?“ Znie jedna z otázok na školení o rozmanitosti na VMI. Zdroje pre toto školenie zahŕňali napríklad aj prednášku, nazvanú „Ako príslušníci ozbrojených síl posilňujú hegemonickú maskulinitu“. Zdá sa, že na vojenskej škole, ktorej študenti žijú bojovými tradíciami a ktorých dni sú spartánske, nie je teraz pre „hegemonickú maskulinitu“ miesto.

Inštitúcia, ktorá nám dala Pattona, Marshalla a Byrda, sa teraz vypytuje na vašu „rodovú samodefiníciu“, nabáda vás, aby ste novo definovali „mužnosť“ a chrlí nenávisť voči každému, kto je náhodou beloch.

Ideológia vojenského inštitútu neskrýva odpor k belochom

V Prestonovej knižnici slávnej kadetnej školy VMI nájdete materiály fakulty pre diverzitu, rovnosť a inklúziu (Diversity, Equity, and Inclusion, DEI) ako napríklad „The History of White People“ (Dejiny belochov) a „White Guys on Campus“ (Bieli chlapci na akademickej pôde) ), ktoré pojednávajú o „belošstve“ a o „rasistických“ zvykoch bielych vysokoškolákov. Nájdete tu aj rasistické blúznenie Ibrama X. Kendiho „How to Be an Antiracist“ (Ako byť antirasistom), knihu Robina DiAngelo „White Fragility“ (Biela krehkosť) a dielo Ta-Nehisiho Coatesa „Between the World and Me“ (Medzi svetom a mnou).

Ideológia VMI neskrýva svoj odpor k belochom, vnáša najodpornejšie rasistické koncepty kritickej rasovej teórie priamo do dialógu v kampuse a zároveň sa snaží umlčať akúkoľvek kritiku. Píše nami citovaný zdroj parlamentnilisty.cz

Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko! Jasná reakcia Paríža!
Zelenskyj požiadal Francúzov o pomoc pri útoku na Bielorusko. Jasná reakcia Paríža sa mu vôbec nemusela páčiť. Píše maďarský portál Mandiner. Paríž dal jasne najavo, že o pomoci pri operáciách na cudzom území nemôže byť ani reči. Ukrajinské úrady... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme