Miloš Zeman: "Nie sme zberba, sme ľud"
23 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Ak si niekto z českých slniečkarov a kaviarnikov či tamojšieho mainstreamu myslel, že Miloš Zeman sa po skončení výkonu úradu prezidenta niekam stratí a stíchne, mýlil sa. A veľmi. Exprezident sa svojimi vyjadreniami vracia do politiky a dokonca si môže dovoliť kritiku, akú mu neumožňoval protokol prezidenta.

Exprezident Miloš Zeman komentuje spoločenskú náladu v Česku, tamojší mainstrem o tom píše, že "provokuje". Nazrime, ako o tom informuje web idnes.cz.

Odpočinul si a je naspäť

"Po desaťročnom pôsobení v prezidentskom úrade Miloš Zeman niekoľko týždňov odpočíval vo svojom Lánskom bungalove, teraz ale začal úradovať z novej kancelárie a podľa expertov opäť štiepi spoločnosť. Zo stoličiek odborníkov nadvihli výroky, ktorými vyzval demonštrantov, aby vykopli vládu. Aj keď je v rozhovore pre MF DNES zmiernejší, „stále je to starý dobrý Zeman,“ hodnotí politológ." Píše idnes.cz.

Zeman stojí za ľuďmi, nie za eurosnobmi a proatlantickými adorantmi

„Nechcem posudzovať primárne lídrov aktuálnych demonštrácií, mňa oveľa viac zaujímajú ich účastníci. A tí evidentne nie sú spokojní so svojím osudom a zhoršujúcou sa životnou úrovňou. Tu by som citoval Ronalda Reagana, ktorý raz povedal: Ak vláda zhoršila vašu životnú úroveň, vykopnite takú vládu!“ komentoval súčasnú situáciu Miloš Zeman pre MF DNES.

Miloš Zeman: "Vláda zvyšuje infláciu, o Pavlovi dobre hovoriť nemôžem"

Zároveň sa Miloš Zeman vyjadril k označeniu, ktoré sa pre demonštrujúcich vžilo. Časť politikov ich totiž označuje za „dezolátov, flastencov, chcimírov“. „V tejto súvislosti som mnohokrát citoval jednu krásnu vetu zo Smetanovej opery Branibori v Čechách. Tá znie: My nie sme spodina, my sme ľud.“

Vravia, že Zeman provokuje, keď sa vyjadruje

Zeman podľa idnes.cz poukazuje na to, nespokojní sú občania, ktorým ide o niečo významné a zaujímajú sa o spoločnosť a chcú spoločenské problémy riešiť. Tým pádom majú nárok byť tam, kde sú a robiť to, čo robia,“ Hodnotí súčasnú vlnu protestov v Česku Miloš Zeman.

Dráčik varuje! Bankári! Beriete ľuďom strechu? Zoberú vám banky!
"Bankári! Beriete ľuďom strechu? Zoberú vám banky!" Varuje ostro, webstránska hračkárstva Dráčik! Blog zverejnený na stránke Dráčik, prinášame v plnom znení. Tým, že ste požičiavali nekryté a dokonca neexistujúce peniaze, ste sa dopustili... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok