MAĎARI PÍŠU! Tí, ktorí si mysleli, že Matovič je iný ako Káčer, sa mýlili (ma7.sk)
23 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Parník slovenskej šovinistickej kampane sa rozbehol! Dymí, fučí, rozbehol sa od tých, od ktorých sa to dokonca možno menej očakávalo. Vedú ho takí, ktorí sa doteraz snažili presvedčiť Maďarov na Slovensku klamlivým hókusom - pókusom, píše maďarský portál Ma7.sk. A zdôrazňuje, že všetci, ktorí si mysleli, že Matovič je iný, ako Káčer, sa mýlili!

"Čo keby Maďarsko napadlo južné Slovensko?" Tí, ktorí si mysleli, že Matovič je iný ako Káčer, sa mýlili", je názov maďarského názorového článku, ktorý bol zverejnený v denníku Ma7.sk. 

Názorový článok prinášame v plnom znení.

Igor Matovič, syn obyčajného ľudu, sa predstavil Maďarom v predvolebnej kampani pred predčasnými voľbami. Cestuje po celej krajine, poriadne rozdúchava vášne, ale pravdepodobne keď sa dostane na juh, "múdry vlastenec" zmení tón.

Ale dovtedy, čo sa hodí!

Tento týždeň predseda strany navšítivil Žilinský a Banskobystrický kraj. Na oboch miestach sa okrem iného otvorila Putinova vojna. Zdá sa, že Matovič sa nijako nelíši od bývalého ministra zahraničných vecí I. Korčoka a súčasného ministra zahraničných vecí R. Káčera, alebo ak sa pozrieme ďalej, od Slotu. Má o všetkom rovnakú predstavu.

Na odôvodnenie dodávok slovenských zbraní na Ukrajinu prirovnal ruskú agresiu k údajnej maďarskej hrozbe. 

"Predstavte si, že by Maďari oznámili, že nám berú južné Slovensko. Neapelovali by ste vy alebo ktokoľvek iný, kto sa považuje za vlastenca na Poliakov, aby vám dali zbrane? Alebo na Čechov, aby sme sa mohli brániť? Zatlačiť Maďarov za hranice, pretože toto je naša vlasť? Taká je situácia Ukrajincov. (...) Rusi teraz berú to, čo nie je ich. Ak by Maďari obsadili južnú časť krajiny rovnakým spôsobom, bránili by sme sa!" Povedal!

Vedomá agitácia, ktorá sa týka maďarského nebezpečenstva sa nedá ospravedlniť!

"Čo by ste robili, keby ste - a nehovorím, že ste taký ohrozený, ako hovorí Rastislav Káčer - ale predsa, čo by ste robili, keby ste ráno zapli správy a počuli, že Maďarsko zaútočilo na južné Slovensko? Chopíte sa zbraní na obranu krajiny? Alebo by ste im povedali, aby si ho vzali, pretože aj tak tam hovoria po maďarsky?"

Podľa Matoviča môže jeden členský štát NATO vždy predbehnúť iný! Toto je ale výška Rastislava Káčera, presnejšie hĺbka!

Nie je náhoda, že Matovičova OĽaNO ho nominovala na ministra zahraničných vecí, spriaznené duše!

Nie je dôvod, aby nám "nič a nikto" pripisoval úlohu agresora v regióne podľa ruského vzoru a vyhrážal sa nám, a zároveň ospravedlňoval slovenské dodávky zbraní na obranu Ukrajiny.

Takže podľa neúspešného premiéra a ministra financií, muža, ktorý hovorí za všetko, sme strašiak. Skôr by sa mal usilovať o mier a pokoj medzi väčšinou a menšinou v krajine. Nie, podnecovať!

Teraz sa môžete zamyslieť nad skutočnou tvárou Igora Matoviča. Ktorá to je?

Ten, ktorý oklamal Maďarov, ktorí zaň hlasovali v posledných parlamentných voľbách (asi 10 percent), ktorý usporiadal falošnú oslavu pre Maďarov pri príležitosti výročia Trianonu a zistil, že spoločné dedičstvo historického Uhorska patrí obom národom?

Alebo je jeho skutočná tvár prehnanosť, ktorá alarmuje maďarským nebezpečenstvom?

Pravdepodobne ide o to druhé! Je čerstvejšia a charakteristickejšia pre neho!

Pretože kamkoľvek ide, chce, aby naňho svet hľadel, a tomu treba slúžiť!

Príde aj k nám, tak, ako to urobil v poslednej kampani.

Nezabudnime teda na tieto poznámky, ktoré sa nás týkajú. Na týchto stretnutiach sa ho možno ani nemusíme pýtať, aký je jeho názor na rusko-ukrajinskú vojnu a slovenský postoj, ten už poznáme, ale skôr na to, prečo straší Maďarmi na severe krajiny a na juhu ich hladí. 

Máme nápad: bezcharakternosť!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme