Karol Farkašovský: Priamy dôkaz zdeformovaného mediálneho prostredia na Slovensku
23 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Ako rozmýšľa vedenie RTVS ? Čím rozmýšľa a rozmýšľa vôbec ? Alebo nebodaj už robí politiku?" Tieto otázky si kladie Karol Farkašovský, bývalý novinár a politik.

Názor Karola Farkašovského zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Ako rozmýšľa vedenie RTVS ?

Čím rozmýšľa a rozmýšľa vôbec ? Alebo nebodaj už robí politiku ? Otázky, ktoré divákovi napadli pri relácii o 5 minút dvanásť s V. Remišovou a B. Grohlingom.

Po prvé - čo robila v diskusnej relácii predsedníčka strany Za ľudí. Strany, ktorá má v prieskumoch niečo cez jedno percento a v parlamente jednu jedinú poslankyňu. Čím je pre divákov líderka strany, prakticky vygumovanej z politickej mapy Slovenska, zaujímavá. Jej naučené mantry už diváci môžu recitovať naspamäť.

Po druhé – čo tam v diskusii robil B. Grohling a s veľkým logom Love na saku ?

Nahradil v relácii straníckeho šéfa R. Sulíka, ktorý bol vraj zdravotne indisponovaný.

Tak sa pýtam generálneho riaditeľa Ľ. Machaja - aký čudný meter má verejnoprávny telerozhlas pri náhrade politikov v diskusnej relácii.

Pred nedávnom keď išlo o účasť Ľ. Blahu za poslanca Kéryho zo strany Smer, RTVS veľmi nekompromisne odmietol náhradu. Dokonca nevpustil do štúdia poslanca Ľ. Blahu a komunikáciu s poslancom parlamentu ponechali na vrátnika. Moderátorka sa potom celý čas rozprávala iba s dočasným a odvolaným ministrom obrany.

RTVS argumentoval právom „prázdneho kresla“. Ako je vôbec možné, že tento argument „prázdneho kresla“ už zrazu neplatí keď ide o liberálov?

To čo sa deje v RTVS. Ešte stále mu platíme koncesie... Kde je v zákone o RTVS stanovené takéto nekorektné, dvojtvárne počínanie a zvýhodňovanie jednej politickej strany na úkor inej.

Tak to sme zvedaví na vysvetlenie. Toto je totiž priamy dôkaz zdeformovaného mediálneho prostredia na Slovensku na ktorom sa verejnoprávny RTVS podieľa.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik