Ďalšia posila SNS? Bekmatov naznačuje predvolebné rokovania
24 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

"Covid a následne vojna na Ukrajine poslúžili politikom na Slovensku na to, aby ospravedlnili totálnu rezignáciu na riešenie každodenných problémov bežných ľudí. Na Slovensku sa množia prepúšťania, krachujú fabriky, ľudia míňajú svoje úspory, aby prežili, inflácia a nárast cien stenšili naše mzdy až tak, že sme sa ocitli na chvoste Európy, ale nič z toho súčasná vláda efektívne nerieši." Píše na svojom profile na sociálnej sieti socialista Artur Bekmatov.

Zároveň Artur Bekmatov pozýva čitateľov prečítať si jeho rozhovor pre český týždenník Naše pravda. Redakcia HD z neho vybrala nesledujúce myšlienky.

Opozičný blok vrátane SNS

"SNS by som ku krajnej pravici nezaraďoval. Máme tu strany či politikov, ktorí sú ideologicky na kraji politického spektra ďaleko viac ako SNS. Dovolím si tvrdiť, že z národne orientovaných subjektov je SNS možno najumiernenejšia. A nie sme súčasťou opozičného bloku, zúčastnili sme sa prvého kola nezáväzného rokovania," hovorí pre české médium Bekmatov.

Reálnejší pohľad

"V hnutí Socialisti.sk sme sa zhodli na tom, že v momentálnej etape bude efektívnejšie, ak sa sústredíme na spájanie ľavicových subjektov. V minulom roku sme sa spojili so stranou Vzdor-strana práce a v tomto období rokujeme aj so slovenskou pobočkou Diem 25 o spoločnom postupe do volieb.

Podľa mojich informácií súčasťou rokovaní o formovaní opozičného bloku zostala KSS, ktorá sa nedávno nechala počuť, že je pripravená hájiť kresťanské hodnoty," vysvetľuje Artur Bekmatov.

O "piatej Putinovej kolóne"

Podľa Bekmatova: "Vývoj na Slovensku speje k tomu, že za piatu kolónu Putina je označovaný v podstate každý, kto nepropaguje oficiálnu propagandu. Ak voláte po mieri, ste Putinov prívrženec. Ak voláte po diplomacii, ste Putinov prívrženec, ak kladiete oprávnené otázky o efektivite protiruských sankcií či dodávkach zbraní, ste Putinov prívrženec.

Snažíme sa tejto absurdnej atmosfére čeliť racionálnou argumentáciou. Hneď v prvý deň ruskej invázie na Ukrajinu sme ju odsúdili a upozornili sme na to, že pre naše hnutie je kľúčové dodržiavanie medzinárodného práva všetkými štátmi. Tu musím zdôrazniť, že počas prvých týždňov invázie bola atmosféra v slovenskej spoločnosti doslova šialená, ale s postupom času sa značná časť verejnosti vracia k zdravému úsudku." Povedal okrem iného Artur Bekmatov pre český web nasepravda.cz.

Prezidentka musí „rozdýchať“, že Slovensko má aj občanov
Je to pre ňu tak zaťažujúce? Viem, keby tu na Slovensku boli iba veľvyslanectvá USA, Ukrajiny a štátov EÚ (no, Maďarov by ani nebolo treba) a k tomu ešte strana progresívcov a kamošky v mainstreame, to by bol život v prezidentskom úrade. Takto, pri... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme