Americký generál prezradil: TOTO JE PRE RUSOV KONIEC!
24 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Deutsche Welle: „TOTO JE PRE RUSOV KONIEC!“ Americký generál Hodges sa tvrdo vyhráža skorým začiatkom protiofenzívy a prezradil, čo strašné vyvedú Rusom jeho ukrajinskí zverenci a medzinárodní žoldnieri!

Jarná protiofenzíva v júni?

 

Veľká ukrajinská protiofenzíva pravdepodobne ukončí celú vojnu, uviedol bývalý veliteľ ozbrojených síl Spojených štátov v Európe Ben Hodges. Podľa neho protiofenzíva začne niekedy počas júna a prebehne na „veľmi úzkom úseku frontu“. Povedal to v rozhovore pre anglickú odnož stanice Deutsche Welle (DW).

Hodges v rozhovore tiež kvitoval ukrajinskú snahu udržať Bachmut, o ktorý sa bojuje už deväť mesiacov. „Ukrajincom sa ho podarilo udržať deväť mesiacov. Celú tú dobu navyše budovali sily, ktoré použijú v jarnej protiofenzíve,“ povedal a dodal, že to, čo AFU (ukrajinské ozbrojené sily) pri Bachmute dokázali, je neuveriteľné.

Podľa neho práve húževnatosť Ukrajincov pri Bachmute umožnila ozbrojeným silám Ukrajiny pripraviť veľkú protiofenzívu, ktorá "pravdepodobne ukončí celú vojnu". „Vďaka pevným nervom, odvahe a húževnatosti získali Ukrajinci čas, ktorý AFU poskytne obrovskú strategickú výhodu,“ myslí si Hodges.

Reuters zverejnil rozhovor s ukrajinským vojakom „SS“ „Adolfom“
To nedomysleli! Tlačová agentúra Reuters zverejnila rozhovor s vojakom prezývaným „Adolf“, ktorý slúži v ukrajinskej brigáde „SS“. Informuje o tom americký portál Breitbart. Adolf z brigády SS Rozhovor agentúry Reuters s ukrajinským vojakom... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Len na malej časti

Ukrajinská protiofenzíva však neprebehne na celom fronte, ale iba na jej malej časti. „Protiofenzíva prebehne na veľmi úzkom úseku frontu,“ uviedol americký generál, ktorý dodal, že sa Ukrajinci zamerajú na front na juhu krajiny, aby odrezali ruských vojakov od zásobovania na Kryme a zahájili blokáciu polostrova. 

Vďaka HIMARS a ďalším zbraniam dlhého doletu budú môcť zasiahnuť mesto Sevastopoľ a dôležitú ruskú infraštruktúru na polostrove, čím ju následne vyradia z prevádzky,“ povedal Hodges.

"To by bol začiatok konca Rusov na Kryme, čo je podľa môjho názoru nevyhnutný krok, ktorý povedie k tomu, že Ukrajina túto vojnu vyhrá, a to pravdepodobne do konca roka, ak im poskytneme presne to, čo potrebujú," povedal a dodal, že Ukrajinci na výhru potrebujú vysoko presné rakety dlhého doletu, ktoré by im umožnili zničiť ruskú infraštruktúru na Kryme.

Ben Hodges, foto: Getty Images

Rozhodujúci bude Krym

Ben Hodges už v januári uviedol, že rozhodujúcim momentom celej „špeciálnej vojenskej operácie“ bude bitka o polostrov Krym. 

„Kľúčovým územím tejto vojny je Krym. Ukrajinská vláda vie, že sa nemôže s Ruskom dohovoriť bez toho, aby najprv ovládli Krym,“ povedal Hodges pre server Business Insider

Zároveň už vtedy upozornil, že pokiaľ Ukrajina nemá kontrolu nad Krymom, nikdy nebude schopná vykonať ekonomickú obnovu krajiny.

Amerika nestíha
Ukrajinský dopyt zasiahol americké zásoby ťažkej munície i výrobné kapacity, píše americký portál Breitbart. USA nedokážu vyrobiť ťažkú ​​muníciu dostatočne rýchlo na to, aby uspokojili zdanlivo nenásytný dopyt Ukrajiny. To vytvára bezprecedentný... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik