Vorobelová: Aká OPOVÁŽLIVOSŤ, že občania neuviedli ako svoj hlavný problém PUTINA, ale ZDRAŽOVANIE!
22 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa vo svojom facebookovom príspevku vyjadrila k téme zdražovania.

Drzosť "Putinových agentov"

Podľa poslankyne vnímajú obyvatelia Slovenska ako najväčší súčasný problém zdražovanie. Vorobelová konštatuje, že sa nie je čomu čudovať, pretože ceny neúnosne rastú takmer každým novým dňom a vyhliadka do blízkej budúcnosti nie je vôbec priaznivá. „A je úplne jedno či sa bavíme o elektrickej energii, zemnom plyne alebo teple, či o potravinách a ďalších základných tovaroch a službách, zdražovanie skrátka cítiť už aj vo vzduchu. Ešteže za vzduch nemusíme platiť. Zatiaľ!,“ píše Vorobelová.

Ako si to len mohli dovoliť neuviesť ako svoj najväčší súčasný problém ruské vojenské aktivity na Ukrajine. To je, ale veľmi opovážlivá drzosť obyvateľov Slovenska, tých Putinových agentov!,“ píše ďalej poslankyňa. Podľa nej sa bude „Sjuzn“, ako nazýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, zase rozčuľovať nad týmto „zlým a nenávistným slovenským národom“, ktorý myslí len a len na seba a vôbec ho netrápi to, že Ukrajinci bojujú aj za jeho „slobodu a demokraciu“.

Poslankyňa spomína „nenažraných“ dôchodcov, čo myslia len na seba a svoje bruchá, keď sa rozhodujú, či si kúpia jeden rožok alebo dva, zatiaľ čo ukrajinskí vojaci v zákopoch bránia ich závideniahodné dôchodky a možnosť kúpiť si banány. „A oni, nevďačníci, ešte budú frflať o tom, že celé to spôsobili USA a že to nie je naša vojna,“ hovorí ďalej Vorobelová. Poslankyňa žartovne odkazuje všetkým, ktorí pociťujú zdražovanie a „žijú doslova z ruky do úst“, aby v ďalšom prieskume povinne uviedli ako svoj najväčší súčasný problém samotného Putina, „nech je Vaše panstvo spokojné“.

Prezidentka likviduje odborníkov
Pod týmto titulkom napísal status na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok, poslanec NR SR a politik strany HLAS- SD. "Prezidentka Čaputová odvolala rektorku Akadémie policajného zboru, profesorku Luciu Kurilovskú, ktorá pozdvihla úroveň akadémie na... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Zadlžovanie sa kvôli Ukrajine

Vorobelová ďalej konštatuje, že na Slovensku sa pomaly rozbieha predvolebná kampaň. Skutočné problémy obyvateľstva tak idú bokom a nastupujú sľuby. Poslankyňa v tejto súvislosti oceňuje odvahu expremiéra Igora Matoviča ísť medzi ľudí, „po tom všetkom, čo tu navyvádzal“. Buď je podľa nej naozaj „čistý blázon“ alebo mu na tie jeho „stand-upy“ chodí zaplatený komparz a sem tam pustia aj nejakého naozaj obyčajného človeka. Vorobelová pripomína, že na jednom z týchto stand-upov Matovič povedal, že Slovensko doposiaľ pomohlo Ukrajine sumou až 10 miliárd eur. „Tak to je naozaj veľmi slušný balík peňazí na takú malú ekonomiku, akou je Slovensko. Predstavte si, že by tento balík peňazí išiel pre obyvateľstvo ako helikoptérová pomoc. To by každý jeden obyvateľ SR dostal vyše 1800 eur. Lenže, občan SR nedostal nič a práve naopak, tých vyše 1800 eur doslova daroval kyjevskému skorumpovanému zločineckému režimu,“ rozhorčuje sa poslankyňa. Tých 10 miliárd eur bude teraz podľa nej v rozpočte štátu chýbať a bude treba zvýšiť dane a poplatky, aby sa táto strata mohla vykryť.

Takže, určite budete so mnou súhlasiť, že najväčším problém obyvateľov Slovenska nie je zdražovanie, ale zadlžovanie sa kvôli Ukrajine. A to neprestane, kým nepríde k výmene tohto prozápadného proukrajinského režimu, ktorý tu 3,5 roka decimuje, destabilizuje Slovensko a ženie ho k ekonomickému kolapsu a sociálnemu výbuchu,“ píše ďalej poslankyňa.

Na konci príspevku Vorobelová ešte v rámci „P. S.“ dodáva, že hmotná zodpovednosť politikov je univerzálny predvolebný sľub. Zatiaľ podľa nej stále platí, že za zlé rozhodnutia politikov a úradníkov nesú plnú zodpovednosť peňaženky obyvateľov. „Takže si pripravme všetci tých 1800 eur na začiatok a časom možno omnoho viac,“ uzatvára Vorobelová.

Iba "citlivo vnímať" naozaj občanom nepomôže
"Dlho som rozmýšľal nad tým, či reagovať na veto našej najvyššej ústavnej činiteľky k zákonu č.669/2007 Z.z. o jednorázových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá, alebo bude stačiť citlivo... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme