Ťažké boje o Bachmut (Arťomovsk) (VIDEO)
23 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ťažké boje o Bakhmut (Arťomovsk)  pokračujú. 

Najzúrivejšie boje pokračujú o Bakhmut (Arťomovsk) a Maryinku. 

Čo hlási Ukrajina

Generálny štáb ozbrojených síl informoval, že počas dňa nepriateľ spustil 3 raketové útoky, 24 leteckých útokov a vykonal asi 20 útokov z raketových salvových systémov.

Ide o Bachmut (Arťomovsk) 

Nepriateľ sústreďuje svoje hlavné úsilie na vedenie útočných operácií v smere Bachmut, Avdiiv a Marin. Ukrajinci odrazili asi 40 nepriateľských útokov. Najzúrivejšie boje pokračujú o Bachmut a Maryinku. V smere na  Avdiyiv nepriateľ bez úspechu vykonal útočné akcie v oblasti Novokalynovo v Doneckej oblasti. Ostreľovali najmä Novokalynov, Stepove, Avdiivka, Tonenka, Pervomajske a Nevelske v Doneckej oblasti.

O NEVÝSLOVNEJ DRZOSTI generálneho tajomníka NATO: NAPĽUL na všetky národy aliancie
Bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebooku vyjadril k nedávnym slovám generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Podľa Draxlera Stoltenberg zjavne klamal, keď sa počas návštevy Kyjeva vyjadril, že všetci členovia NATO sa... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Vzdušné sily uskutočnili v priebehu dňa 8 zásahov do oblastí koncentrácie personálu a vojenskej techniky okupantov. Jednotky raketových vojsk a delostrelectva zasiahli 3 oblasti koncentrácie živej sily a 1 sklad nepriateľskej munície.

Boje o Bachmut (Arťomovsk)

Čo hlási Rusko

Vojaci  Ozbrojených síl Ukrajiny, ustupujúci v Arťomovsku (Bakhmut), zanechávajú veľa zbraní a munície, píše o agentúra RIA Novosti . Ruské ozbrojené sily používajú západné zbrane proti ozbrojeným silám Ukrajiny, ktoré i ch pri ústupe zanechávajú. „Sú tam americké guľomety, na ktoré sme narazili na našich pozíciách, pracujeme s nimi, Zostala tam munícia. Vďaka Ukrajine máme špeciálne zbrane, všetkého je dosť, “informovali vojaci z frontu.

Arťomovsk (Bachmut), sa nachádza severne od veľkého mesta Gorlovka. Ide o dôležitý dopravný uzol pre zásobovanie ukrajinskej skupiny v  Donbase. O mesto už dlhé mesiace prebiehajú kruté boje. Minulý týždeň zakladateľ Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin povedal, že ruské sily kontrolujú viac ako 80 percent územia Arťomovska (Bachmutu).
Česko hrá za Ukrajinu!
Prezident Pavel: ČR má tlačiť na tohtoročné začatie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ. Česko by malo v Európskej únii tlačiť na to, aby začali prístupové rokovania s Ukrajinou už tento rok, o čo sa usiluje Kyjev. Po rokovaní s predsedom Európskej... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik