Slovákom v máji rozdajú po 100€. Máte na ne nárok?
22 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Štát bude v máji rozdávať jednorazovú inflačnú pomoc na podporu humanitárnej pomoci. Aj keď suma nie je veľká, každá stovka sa počíta. Príspevok bude určený pre tých, ktorí nedostali žiadnu z doteraz poskytnutých pomocí od štátu.

Portál Startitup píše, že mnoho Slovákov dostane príspevok už o niekoľko dní. Tento príspevok je určený pre ľudí, ktorí nedostali žiadnu z doteraz poskytnutých pomocí od štátu, ako napríklad inflačnú pomoc alebo nevyplatenie 13. dôchodku v decembri 2022.

Podmienky

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny uviedlo, že pomoc môžu žiadať domácnosti, ktorých priemerný mesačný príjem za posledných šesť mesiacov je najviac vo výške 1,81-násobku životného minima. To znamená, že jednotlivec musí mať príjem vo výške 424 eur a pri dvojici s dieťaťom pôjde o príjem 914,01 eura.

Musíte si podať žiadosť

Podľa Milana Krajniaka, na príspevok má momentálne nárok až 50-tisíc ľudí. Žiadosti o príspevok môžu byť podané na príslušnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny od 1. mája 2023 do 31. júla 2023.

„Napríklad – v roku 2022 im nebola v mesiaci jún alebo november vyplatená pomoc v hmotnej núdzi zvýšená o 100 eur; poskytnutá jednorazová dotácia na podporu humanitárnej pomoci vo výške 100 eur; vyplatená zvýšená suma prídavku na dieťa; zvýšená suma opakovaného príspevku náhradnému rodičovi o 100 eur, vyplatená zvýšená suma náhradného výživného zvýšená o 100 eur a podobne“ uviedlo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pre Startitup.

Mazurek: Toto je LIKVIDÁCIA národa v priamom prenose!
Poslanec Národnej rady SR z hnutia Republika Milan Mazurek na svojom facebooku zverejnil video, v ktorom porovnal ceny potravín na Slovensku a v Poľsku. Mazurek vo videu stojí pred predajňou obchodného reťazca Lidl v Poľsku. Svojím názorným... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme