Prezidentka musí „rozdýchať“, že Slovensko má aj občanov
23 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Je to pre ňu tak zaťažujúce? Viem, keby tu na Slovensku boli iba veľvyslanectvá USA, Ukrajiny a štátov EÚ (no, Maďarov by ani nebolo treba) a k tomu ešte strana progresívcov a kamošky v mainstreame, to by bol život v prezidentskom úrade. Takto, pri tej mizérii, že tu žijú aj občania, aj opoziční politici, musí tento strašný fakt hlava štátu „rozdýchať“.

Použil som jej vlastný výrok, ktorý uverejnil jej Denník N. (Citát znie takto :“Útoky opozície sú nepekné, ale dá sa to rozdýchať, v slušnosti nesmieme poľaviť“.)

Sadli, pokecali, okiadzali

Po takomto neslušnom výroku, až urážlivom a opovrhujúcom občanmi i opozíciou, text po úvodnom titulku naozaj nemá ani význam čítať. Ak ešte z dvoch sediacich osôb na fotografii pod titulkom je jedna prezidentka a druhá jej prvá dvorná dáma (a nielen jej, napríklad aj špeciálneho prokurátora), pani Tódová. Ide o foto, teda skôr video z „diskusie“ na festivale Pucung v Košiciach. Ono, o diskusiu ani tak nešlo, veď všetci sa zhodneme na tom, že diskusia je výmena názorov a tu išlo iba o koketériu dvoch právd, nie o názory. Proste, majitelia pravdy si sadli a pokecali.

Podstatnejšie je však niečo iné

A to je to samotné rozdýchanie. Teda fakt, že prezidentka musí rozdýchať tú zvrhlosť, že v tomto štáte žijú aj ľudia s iným videním sveta a občianskych priorít ako ona. Dokonca, podľa prieskumov je ich nadpolovičná väčšina. Rozdýchať v podstate znamená cieleným dýchaním dostať organizmus z kolapsového stavu. Chcela nám pani prezidentka naznačiť, že jej nadpolovičná väčšina občanov a komplet celá opozícia spôsobuje stav nevoľnosti? Načo potom kandidovala na post hlavy štátu! Veď už školáci vedia, že Slovensko má päť a pol milióna občanov, nie iba členov PS a pár redakcií mainstreamu. Plus šialeného šéfa jednej koaličnej strany, druhého skôr na halušky, tretieho na slečny a štvrtá? Ach jaj, tu radšej preskočím myšlienky. Týchto pani prezidentka rozdýchavať zjavne nemusí. Nuž, asi rovnaké zdieľané hodnoty, čo teda naozaj nie je nič výnimočné, niekedy naopak, je to miestami až odpudivé. Aj od prezidentky, nielen od tých nemenovaných.

Rada doktora – netreba toľko rozdýchavať!

Neprirodzené dýchanie vedie napríklad k hyperventilácii. To znamená, že dochádza k prudkému poklesu hladiny oxidu uhličitého v tele, čo môže viesť k stiahnutiu ciev (vazokonstrikcia), ktoré zásobujú mozog krvou. (Haha, odkrvený mozog – a sme doma.) To sa prejaví rôznymi príznakmi, ako sú závrat, motanie hlavy alebo brnenie prstov. Pri ťažkej hyperventilácii potom dochádza až k strate vedomia. Že by sme boli až tu? Veď pacientka vraví, že cíti, pozorne vníma. No nič, to iba ako varovanie, kam také „rozdýchavanie“ môže viesť. Mimochodom, dlhodobá bolesť hlavy, spôsobená prekysličením, spôsobuje nevoľnosti aj bez občanov s inými názormi ako má mainstream či poradcovia a celá opozícia grátis k tomu.

Je mi dosť hnusne, aj mne

A to z poznania, že prezidentka mojej vlasti musí predýchavať či, pardon, rozdýchavať skutočnosť, že žijem. Že žijú politici, ktorých mám podľa ústavy zatiaľ slobodné právo voliť a že moje hodnoty sú iné ako tie prezidentkine. Ja nikomu neslúžim, som sám sebou, mám odpracovaných päťdesiat rokov v takmer všetkých profesiách, vrátane mnohých „robotníckych“. Nikto ma neriadi, na to používam svoju hlavu. Už len vidinu, že by som raz musel byť v spoločností ľudí, ktorí sú v obľube prezidentky, by som asi musel rozdýchať. Ale nespravím to.

Rozdýchavanie kalí myseľ, niekedy ju vypína. A teraz už len hádajme, v ktorom štádiu je hlava štátu.

Novinár Martiška: Špirála mlčania môže vyústiť do občianskej vojny
Hoci mainstream si osvojil názor, že „o pravde sa nediskutuje“, novinár Roman Martiška hovorí o špirále mlčania, ktorú aj tento výrok rozbehol a novinár na jej konci nevidí nič pozitívne. Martiškov článok vám prinášame bez redakčných zásahov tak,... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik