Poľsko sa chystá na vojnu s Ruskom (VIDEO)
23 | 04 | 2023 I Milan Laca

Poľské ozbrojené sily sa pripravujú na vojenský konflikt s ruskými ozbrojenými silami.

Varšava už neskrýva prípravy na možnú vojnu v plnom rozsahu. Vláda Mateusza Morawieckého pripravuje plán štátnej správy v prípade konfliktu.

Je to oficiálne

Návrh zverejnili na internetovej stránke Ministerstva obrany Poľska. V zdôvodnení sa uvádza, že ide o zabezpečenie hladkého chodu štátu, ako aj o odstránenie následkov ohrozenia bezpečnosti krajiny, píše Business Insider Polska. Dokument definuje organizáciu a usporiadanie obrany Poľska. Jednou z najdôležitejších zmien je rozšírenie právomocí predsedu vlády. Bude môcť „flexibilne formovať zloženie systému riadenia národnej bezpečnosti“. To znamená, že premiér bude mať možnosť zaradiť do systému aj ďalšie orgány. "Uznesenie bolo predložené na schválenie vo vláde a na úrovni vojvodstiev. V prípade schválenia, nové pravidlá nadobudnú účinnosť do 14 dní," píše sa v článku.

Poľská vojenská sila

Zbroja

Poľské médiá píšu, že Varšava je vlastne v stave predvojnovej pripravenosti. Krajina už tento rok zvýšila výdavky na obranu na štyri percentá HDP, čo je najviac spomedzi všetkých krajín NATO. Morawieckého vláda rýchlo modernizuje armádu a plánuje zvýšiť počet na 250 tisíc vojakov.

Orbán nesúhlasí s NATO!
Orbána prekvapilo Stoltenbergovo vyhlásenie, že všetci členovia aliancie čakajú na vstup Ukrajiny do NATO. Maďarský premiér Viktor Orbán na Twitteri prekvapene reagoval na vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, že všetci... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik