Naplašil Nemcov?
22 | 04 | 2023 I Milan Laca

Kremeľ pohrozil víťaznou prehliadkou v Berlíne.

Bývalý ruský  prezident,  terajší podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev,  pohrozil nemeckému ministerovi  obrany Borisovi Pistoriusovi usporiadaním prehliadky víťazstva v Berlíne. Príspevok zverejnil na svojej stránke. Jeho reakcia bola odpoveďou na slová nemeckého ministra o prípustnosti akcií ukrajinskej armády na ruskom území.

Aby ste vedeli 

„Nemecký minister obrany... určite závidí slávu pohlavárom Tretej ríše,“ napísal  Medvedev po Pistoriusových vyjadreniach v nemeckej televízii. „Nemec, ktorý sa chystá zaútočiť na Rusko, by sa mal pripraviť na to, že v Berlíne usporiadame prehliadku,“ citujú novinári slová exprezidenta Ruskej federácie. Novinári upozornili na skutočnosť, že žiadna z Pistoriusových fráz nenaznačuje zámer Berlína spáchať vojenskú agresiu proti Ruskej federácii. Podľa slov Dmitrija Medvedeva, však on vidí priamu hrozbu. Navyše to nie je prvýkrát, čo vysoký predstaviteľ z Moskvy urobil takéto agresívne vyhlásenia. Predtým sa napríklad podelil o svoje myšlienky o bombardovaní Berlína. Vo všeobecnosti rétorika Dmitrija Medvedeva prekvapuje a znepokojuje novinárov z Bildu, najmä preto, že predtým zastával výrazne liberálny postoj a mnohí odborníci ho dokonca nazývali „prozápadným“ politikom.

V Berlíne pristálo ruské lietadlo: Dostalo špeciálne diplomatické povolenie, jeho účel je záhadou
V Berlíne v sobotu pristálo ruské lietadlo so špeciálnym diplomatickým povolením. Pre agentúru DPA to povedal hovorca nemeckých vzdušných síl, informuje TASR. Lietadlo odletelo do Berlína z Moskvy. Hovorca neuviedol žiadne podrobnosti o... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Cieľom bol aj ďalší

Medvedev zaútočil aj na spolkového ministra spravodlivosti Marca Buschmanna, pričom ho označil za „blázna“. Dôvod: Povedal, že Nemecko vykoná príkaz na uloženie trestu a zatkne Putina, ak vstúpi na nemeckú pôdu.

Čo sa mu stalo?

Autori vo svojom článku materiáli poznamenali, že bývalý prezident Ruska „sa zbláznil“. 

...a máme po obrane! (VIDEO)
Nemecko sa rozhodlo oslabiť Poľsko a Slovensko jednou ranou! Tagesschau: Nemecko v roku 2023 stiahne protivzdušnú obranu Patriot z východných hraníc Poľska a Slovenska. Stačilo Bundeswehr chce ukončiť používanie nemeckých systémov... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme