Americký plukovník: Rusi VYMAŽÚ Z EXISTENCIE to, čo zostalo z ukrajinských ozbrojených síl!
23 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Britský poslanec Bob Seely sa obáva, že Británia nie je pripravená na vojnu s Ruskom. Myslí si, že v prípade priamej vojenskej konfrontácie medzi Ruskou federáciou a NATO by ruské sabotáže mohli úplne paralyzovať kritickú infraštruktúru Západu. Informujú o tom Parlamentní listy.

Diverzné akcie proti kľúčovej infraštruktúre

Seely vo svojom článku publikovanom na serveri The Telegraph obvinil Moskvu z toho, že vysiela špionážne plavidlá k britskému pobrežiu za účelom mapovania veterných elektrární a kľúčových káblov. Tieto zariadenia by sa údajne v prípade totálnej vojny medzi Ruskom a NATO mohli stať terčom nepriateľských sabotáží. Na údajnú „podozrivú aktivitu“ ruských lodí v Severnom mori upozornili holandské, dánske, nórske a fínske štátne médiá. Moskva považuje tieto obvinenia za nepodložené.

Seely, ktorý v minulosti slúžil v ozbrojených silách, varoval, že Británia nie je pripravená na priamu vojenskú konfrontáciu s Ruskom. Ohrozená je podľa neho najmä energetická bezpečnosť. „Celkovo existuje zhruba 70 podmorských káblov a relatívne malý počet sabotážnych operácií by mohol náš svet ochromiť bez jediného výstrelu,“ vyjadril politik svoje obavy.

Poslanec Seely si myslí, že ruský prezident Vladimir Putin zvažuje vykonanie diverzných akcií proti západnej kľúčovej infraštruktúre. Kladie si otázku, ako by reagovali Británia alebo NATO na útoky záhadných skupín v Británii či Európe, pri ktorých by došlo k poškodeniu alebo zničeniu skladov s palivom, prípadne, ako by reagovali na sériu nevysvetlitelných závad na podmorských kábloch. Politik pripomína, že stále nevieme, kto sabotoval plynovod Nord Stream 2. „Naozaj by sme mohli riskovať vojnu založenú na podozrení? Putin toto všetko vie,“ píše Seely.

Stále nie je jasné, kto stál za útokom na plynovody Nord Stream 1 a 2. Západné médiá a politici už čoskoro po výbuchoch obvinili Rusov z toho, že si sami zničili svoje plynovody. Americký investigatívny novinár Seymour Hersh prišiel s verziou, že Nord Stream odpálili potápači amerického námorníctva na rozkaz prezidenta Spojených štátov Joea Bidena. Samotné Spojené štáty ponúkli svoju oficiálnu verziu, podľa ktorej bola za útokom na Nord Stream akási „proukrajinská“ skupina.

Bob Seely predvída, že v tomto storočí bude prebiehať civilizačný stret dvoch svetov – na jednej strane tzv. otvorenej spoločnosti Západu a „diktatúry“, ktorú majú reprezentovať Rusko a Čína. Britský politik svoj článok uzatvoril vetou: „Nechceli sme tento boj, ale nesmieme a nemôžeme si dovoliť ho prehrať.“

Česko hrá za Ukrajinu!
Prezident Pavel: ČR má tlačiť na tohtoročné začatie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ. Česko by malo v Európskej únii tlačiť na to, aby začali prístupové rokovania s Ukrajinou už tento rok, o čo sa usiluje Kyjev. Po rokovaní s predsedom Európskej... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Milan Laca

Rusi vyhrávajú, Ukrajina sa rúca

Douglas Macgregor, plukovník americkej armády, ktorý pôsobil aj ako poradca bývalého prezidenta Donalda Trumpa, má na vec iný názor. V nedávnom rozhovore pre Red Pilled TV povedal, že to bol Západ, kto svojou expanzívnou politikou vyvolal vojnu na Ukrajine. Situáciu pritom prirovnáva ku kubánskej raketovej kríze z roku 1962. Macgregor si myslí, že Američania teraz už svoje rozhodnutie ľutujú, keďže vidia, že vojnové akcie nejdú podľa plánov.

Rusi vyhrávajú. Ukrajina sa rúca a je na pokraji kolapsu. Uvidíme to v nasledujúcich niekoľkých týždňoch. Rusi vymažú z existencie to, čo zostalo z ukrajinských ozbrojených síl. Pokiaľ Zelenskyj a jeho kamaráti neutečú do Poľska alebo niekde inde, Rusko po nich pôjde,“ predpovedá americký plukovník ďalší vývoj vojny na Ukrajine. Poukazuje tiež na to, že ani sankcie proti Rusku neprinášajú zamýšľané výsledky. Argumentuje pritom tohtoročnou správou Medzinárodného menového fondu (MMF), podľa ktorej sa ruská ekonomika spamätáva. MMF tu prišiel s optimistickejším výhľadom pre Rusko, než aké sú oficiálne odhady Moskvy. Ruské úrady predpovedajú tento rok pokles HDP 0,8 percenta, kým MMF hovorí o raste HDP o 0,3 pre tento rok.

Macgregor tvrdí, že Rusko je vo „veľmi silnej a zdravej pozícii“, dokonca hovorí, že Putin nebol nikdy silnejší, ako je dnes a že ruský národ nikdy nebol taký zjednotený ako dnes. Ľudí, ktorí očakávajú víťazstvo Ukrajiny, prirovnáva mcgregor k Nemcom v Berlíne v roku 1945, ktorí stále dúfali v konečné víťazstvo Tretej ríše.

Keď odmieta rokovania...
Newsweek: Zelenského neochota rokovať povedie k stratám pre Ukrajinu Neochota ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského začať mierové rokovania, povedie k územným stratám krajiny. Byvalý americký veľvyslanec v Saudrskej Arábii David Rundell a... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik