Ruský pilot bombardoval ruský Belgorod
21 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Ruský pilot pravdepodobne omylom ostreľoval ruské mesto Belgorod. Ťažká explózia, ktorú vyvolaloostreľovanie z ruskej stíhačky, otriasla mestom Belgorod neďaleko hraníc s Ukrajinou. Informuje web orf.at.

"Na križovatke jednej z hlavných ciest mesta sa vytvoril obrovský kráter s polomerom 20 metrov," povedal včera večer gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov. Dve ženy utrpeli zranenia. Ministerstvo obrany v Moskve neskôr priznalo, že ruské bojové lietadlo zhodilo nad mestom bombu.

"Neplánované vystrelenie leteckej munície"

„Dňa 20. apríla 2023 okolo 22:15 moskovského času (21:15 SEČ) neplánovane uvoľnilo lietadlo Su-34 muníciu nad mestom Belgorod,“ uvádza sa vo vyhlásení úradov. 

V okolitých panelákoch boli výbuchom rozbité okná. Podľa Gladkova boli obyvatelia ubytovaní v hoteli na noc. Preverí sa, či nie sú poškodené nosné steny v objektoch. Niekoľko áut bolo ťažko poškodených a boli zváľané stĺpy elektrického vedenia.

Čína na Washington kašle
"Čína s nami nehovorí", sťažujú sa USA. "Na neúprimných ľudí nemáme čas", odkazuje Peking. O tomto kurióznom "dialógu" superveľmocí píše český web novinky. cz. Pentagon sa podľa citovaného webu posťažoval, že čínski predstavitelia odmietajú... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme