Právnici SMERU píšu prezidentke závažný otvorený list
21 | 04 | 2023 I Ide o narušené základy právneho štátu

Právnici a advokáti SMERu - SSD a jeho predstaviteľov poslali prezidentke otvorený list k závažným zisteniam o podkopávaní právneho štátu. List zverejnili na telegramovom kanále Smeru-SD.

Redakcia HD ho uverejňuje v originálnom znení, bez akéhokoľvek redakčného zásahu.

___________________________________

"Vážená pani prezidentka Slovenskej republiky,


legálne získané dôkazy potvrdzujú, že bežnou praxou orgánov činných v trestnom konaní, predovšetkým operatívnych policajtov a vyšetrovateľov NAKA s plným vedomím prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, je manipulácia trestných konaní a príprava tzv. kajúcnikov na účelové, často úplne nepravdivé výpovede v neprospech určených osôb s cieľom privodiť im obvinenie z trestnej činnosti. Ako obhajcovia sa často stretávame s prípadmi hrubého porušovania alebo ignorovania procesných práv osôb, ktoré zastupujeme v trestnom konaní, osobitne dochádza k porušovaniu práv týchto osôb na obhajobu.

 Vážená pani prezidentka,


 v oblasti advokácie pôsobíme roky, ale s tak napätou situáciou pri porušovaní procesných práv osôb v trestnom konaní, s tak účelovými a manipulatívnymi postupmi uvedených orgánov činných v trestnom konaní sme sa počas našej praxe v minulých rokoch nikdy nestretávali.


 Zaznamenali sme Vaše podporné vyhlásenia na adresu skupiny operatívnych policajtov a vyšetrovateľov NAKA, ktorí boli obvinení v súvislosti s pokusmi mariť vyšetrovanie vedené proti ním osobitným vyšetrovacím tímom „Oblúk“ na čele s vyšetrovateľkou ÚIS MV SR D. Santusovou. Rovnako berieme na vedomie Vaše právomoci k vláde Slovenskej republiky, ktorej bola 15. decembra 2022 vyslovená Národnou radou Slovenskej republiky nedôvera.

 

 Za týchto okolností si Vás dovoľujeme požiadať o urýchlené stretnutie s Vami, na ktorom by sme Vás informovali o mimoriadnej závažnosti situácie na Slovensku v oblasti právneho štátu a na ktorom by sme si dovolili navrhnúť Vám aj niekoľko opatrení. Chápeme náročnosť Vašej agendy, preto vyslovujeme pripravenosť prijať akýkoľvek termín stretnutia, ktorý navrhnete.
 
S úctou

Mgr. Mag. Marek Para
JUDr. Michal Mandzák
Mgr. Alexandra Kokavcová
JUDr. David Lindtner
JUDr. Robert Kaliňák"

__________________________________________

Redakcia HD zverejnila otvorený list ptrávnikov - advokátov SMERu- SSD prezidentke, ktorý ju upozorňuje na cielené a neustále podkopávanie základov právneho štátu zo strany - podľa nich - OČTK. Žiadajú v ňom aj prijatie u prezidentky s možnosťou prediskutovať túto tému v prítomnosti hlavy štátu.

Diskusia o reforme verejnej správy v štýle diktátorov - žiadna
"Tlačová správa: Ministerstvo vnútra nemá tajiť a nesmie zavádzať", píše sa v tlačovej správe strany Hlas k danej téme. Vyjadruje sa v nej najmä Michal Kaliňák, expert na samosprávu. "Strana HLAS sociálna demokracia naďalej trvá na svojej... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme