Miloš Zeman sa pochválil. Česi sú pobúrení
21 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Český exprezident Miloš Zeman sa v uplynulých dňoch pochválil novými kancelárskymi priestormi. Tie sú v štvrti, kde je množstvo ambasád. Nové priestory sú však na 2. poschodí a prístup do budovy nie je bezbariérový

Zeman v nej plánuje úradovať raz týždenne. Niekto to však nedomyslel – pri každej návšteve exprezidenta čaká nedôstojný vstup do budovy. Čechov navyše pobúril aj fakt, že ani s „prerábkou“ bytu na kancelárske priestory si niekto nedal veľkú námahu a na internete sa objavilo porovnanie pracovne, kde ešte ostali nočné stolíky po odmontovaní postele.

Dizajnový byt, nedôstojný vstup

Zeman kanceláriu, v ktorej sa chce stretávať s priateľmi a poskytovať rozhovory, otvoril v stredu (19. apríla) Bývalá hlava štátu kvôli neuropatii dolných končatín je odkázaný na invalidný vozík, preto bolo prekvapivé, že kancelária nemá bezbariérový prístup. Zemanovi do domu museli pomáhať príslušníci tzv. ochranky, na služby ktorej má exprezident zo zákona nárok, informuje portál novinky.cz.

Podľa záberov však nie je bezbariérový prístup napríklad ani na wc. Niekto to zrejme vôbec nedomyslel.

Pracovňa, alebo spálňa?

Už dávnejšie sa na sociálnych sieťach objavil odkaz, na „dizajnovo zariadený byt“, z ktorého kancelária vznikla. Ten má rozlohu 90 metrov štvorcových, „veľkorysú vstupnú chodbu, slnečnú obývačku s jedálňou a plne vybaveným kuchynským kútom“ a tiež dve spálne. Z jednej z nich sa Zeman fotil, keď už bola prerobená na pracovňu.

Budete sa rehotať: Ľudská tvorivosť nemá hraníc (GALÉRIA)
Odborníci na duševné zdravie a na komunikáciu vraj radia, že občas nám „uvedomiť sa“ pomôže humor. Niektorí naši spoluobčania to pochopili a tak sa aj na najrôznejších miestach môžete stretnúť s rôznymi nápismi, či ceduľkami. Tie svedčia buď o... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Ale...

Pozorným Čechom neušlo ani to, akými úpravami byt prešiel.

„To tam fakt len odmontovali tú posteľ? To snáď ani nie je možné!,“pohoršuje sa pri porovnaní fotografii na Twitteri jedna z užívateliek sociálnej siete.

Twitter

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik