Známe tváre na volebných kandidátkach
20 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Niekedy si myslím, že príde čas aj na známe zadky. Napokon, časť médií na Slovensku z tých známych zadkov, vrátane ich „nositeľov“, veľmi slušne žije a nie iba chvíľu, celé roky, je na tom postavená ich existencia. Známe tváre máme predhadzované na oči nonstop, odvšadiaľ, aj s tou ich onakvejšou časťou tela. A blíži sa obdobie, že sa budú zas zjavovať aj na kandidátkach politických strán.

Otázka, čím sú pre nás, občanov, známe tváre užitočné, je vlastne veľmi ľahko zodpovedateľná. Ničím. A nemyslím len tie otŕčajúce sa so železnou pravidelnosťou v bulváre. Tváre a iné časti tela. Politici, majitelia straníckych akcioviek, vo svojej hodnotovej neduživosti si myslia, že „známe tváre“ potiahnu ich volebný výsledok. A žiaľ, ukazuje sa, že sa zas ani tak priveľmi nemýlia. Lenže, čo si ľudia zvolia, to majú a potom aj tak žijú. To však už tých straníckych lídrov nijako nezaujíma.

Podivná úchylka

Naozaj nedokážem pri všetkej snahe pochopiť, ako si môže chudobný človek, s rukami zodratými až po lakte, voliť a zvoliť milionárov a to ešte aj takých, ktorí oficiálne nič nevlastnia. Dokonca ani bankomatovú kartu nemajú. A už vôbec nechápem, prečo si taký bežný radový prostý človek volí športovcov, zarábajúcich milióny, hercov s prívlastkom „sexidol“ a celebrity, obohraté ako stará poškriabaná vinylová platňa, ktorej preskakujú drážky a my z nej počúvame stále to isté. Naozaj som sa to snažil pochopiť a doteraz som na to neprišiel.

Hra na inteligenciu, osdbornosť a vzdelanosť

Viem, na Slovensku nikdy nebola inteligencia obľúbená, pretože u nás vlastne o nej nikto nič nevie. To, čo opisujem v odstavci vyššie, sa na inteligenciu iba hrá, tá skutočná, tvorivá, neexhibuje kedy a kde sa dá a najmä nie do nekonečna. A tak volíme kreatúry, ktoré sa stále iba na niečo hrajú, aby potom prestupovali z klubu do klubu, podľa toho kde a koľko sa za to posype, aby hlasovali tak, ako im ich stranícki šéfovia, niektorí verejne prihlásení k milionárom, iní zas dôsledne utajovaní milionári, prikážu. Byť na diaľku ovládaným hlasovacím strojom za dobrý plat a nemusieť pri tom myslieť, je ideálna príležitosť pre známe tváre a zadky. A aj pre zábavu, ale takú, akúsi smutnú a beznádejnú, v podaní parlamentných zabávačov.

Kde bolo, raz bolo...

A tak si idealisticky predstavujem parlament, v ktorom by sa k legislatívnym návrhom podľa ich obsahu vyjadrovali odborníci – lekári, právnici, stavbári, ekológovia, energetici, odborníci na sociálnu oblasť. A zákony, týkajúce sa práce by zas schvaľovali ľudia, ktorí aspoň tušia, čo to práca je. Rozumiete – nikdy si domov nezavolám remeselníka, ktorý remeslo neovláda. Nie som idiot. A tak isto nikdy, ako človek, ktorý venoval celé roky vzdelaniu, nebudem voliť toho, kto si to vzdelanie povýšenecky drzo kúpil, alebo dokonca ukradol. A tak nejak by som logicky očakával, že týmto smerom sa v mojom volebnom výbere neuberám iba ja sám. Lenže – volebné výsledky napokon vždy ukážu, že môj predpoklad bol hlboko mylný.

Predhadzujú nám páčivú fasádu na zhnitej stavbe

Našminkované tváre, chirurgicky „skrášlené“ iné časti tela, to je iba fasáda. Fasáda, ktorou sa vyzdobujú stranícki bosovia v snahe zaujať viac. Čo to prinesie voličovi, je však otázne. A čo vám prinesie, ak si niekto takto zabezpečuje vlastnú diktátorskú moc nielen nad krajinou, ale aj nad vami, áno, aj nad vami, to predsa viete. Viete, že dom, ktorý pozostáva iba z fasády, je každému maximálne tak na dve veci...

Krutá rana pre globalizmus a neoliberalizmus
Nie, neľakajte sa komplikovaného titulku. Hudobník a komunálny politik, Marian Greksa na svojom profile na sociálnej sieti v statuse listuje v zaujimavej knižke. Píše sa v nej o tom, ako schudobneli európske štáty vrátane Slovenska po vstupe do... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik