Útok mačetami v metre vo Viedni
20 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Brutálny útok sa podľa webu novinky.cz odohral vo viedenskom metre. Niekoľko páchateľov napadlo v stanici Jägerstrasse v štvrti Brigittenau jedného muža mačetami a tyčami. Obeť utrpela vážne bodné aj rezné zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla, informovala rakúska polícia.

Motív útoku zatiaľ nie je známy, rovnako ako identita napadnutého. K incidentu došlo krátko po polnoci, potom niekoľko svedkov zavolalo na policajnú tiesňovú linku. Keď kriminalisti dorazili na miesto, boli už páchatelia na úteku, informoval denník Kronen Zeitung .

Jedného podozrivého ale policajti predsa len dopadli. Ide o 24-ročného Alžírčana, ktorý pri úteku skočil do kanála Dunaja a privodil si podchladenie. Policajti ho zachránili a vzápätí zatkli.

Ukrajinský expert o dátume konca vojny
Vojenský expert, plukovník Ozbrojených síl Ukrajiny v zálohe, Roman Svitana, označil dátum, kedy by mohol Vladimír Putin zastaviť vojnu na Ukrajine. Jeho odhad zverejnila agentúra unian.net. V Rusku stále viac deklarujú potrebu rokovaní s... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik