Platy ukrajinských vojakov sa budú meniť! TOĽKO ZAROBIA!
20 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Zárobok 2500 eur za boj proti ruským silám na frontovej línii budú zarábať ukrajinskí vojaci. Ich mesačný plat bude vo výške 100-tisíc hrivien (2471 eur).

Oznámilo to v stredu vedenie ukrajinských ozbrojených síl spoločne s platovými zaradeniami ďalších vojakov, informuje Dnes24.

„Vojak, ktorý slúži krajine a chráni ju pred agresorom, riskuje vlastný život aj zdravie, pričom plní úlohy v mimoriadne ťažkých podmienkach, musí byť vysoko motivovaný,“ uvádza sa vo vyhlásení generálneho štábu ukrajinskej armády.

Plat 100-tisíc hrivien je podľa štábu vyhradený pre vojakov „bojujúcich priamo na frontovej línii“.

Vojaci, ktorí plnia úlohy v bojovej zóne, ale priamo sa do bojov nezapájajú, ako aj príslušníci protivzdušnej obrany dostanú mzdu 30-tisíc hrivien (748 eur). Základný plat ukrajinského vojaka sa od februára zvýšil na takmer 20-tisíc hrivien (494 eur). A Podľa vyjadrenia generálneho štábu ide o spravodlivé odmeňovanie ukrajinských ozbrojených síl.

Ruskí vojaci dostávajú podľa oficiálnych údajov Moskvy k základnému platu, predstavujúcemu 37-tisíc rubľov (413 eur), príplatok za službu na frontovej línii, a to vo výške 158-tisíc rubľov (1765 eur).

Mnohí z nich sa však na sociálnych sieťach sťažujú, že takéto príplatky nikdy nedostali, píše dnes 24.sk.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik