"Hanbím sa za seba" – luxemburský premiér "zaútočil" na Viktora Orbána
20 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Nežiadame o ľútosť, nežiadame o solidaritu, nežiadame o súcit. Len rešpekt!" povedal otvorene luxemburský premiér, ktorý je homosexuál, Xavier Bettel.Luxemburský premiér Xavier Bettel ostro kritizoval Viktora Orbána a zákon o ochrane detí, ktorý maďarský parlament schválil pred Európskym parlamentom.

"Hanbím sa, keď vidím, že niektorí moji kolegovia chcú získať hlasy na úkor menšín, uviedol podľa maďarského portálu Madinner, Bettel, jeden z lídrov Európskej únie, ktorý sa otvorene hlási k homosexualite. To sa už v našej histórii udialo," zdôraznil luxemburský premiér.

Maďarský zákon o ochrane detí vyvolal obrovský politický odpor a Európska komisia podala žalobu na Európsky súdny dvor, ku ktorému sa pripojilo 15 členských štátov vrátane Luxemburska.

"Ak je v tomto parlamente niekto, kto si myslí, že: "...sledovanie televízie z vás robí homosexuála, ak je niekto, kto si myslí, že počúvanie piesne z vás robí homosexuála, dokazuje iba to, že ničomu nerozumel," povedal Bettel poslancom v Štrasburgu. "Najťažšia vec pre homosexuála je prijať sám seba," bola jeho ďalšia veta, ktorá zožala obrovský potlesk.

Nežiadame o ľútosť, nežiadame o solidaritu, nežiadame o súcit. Len rešpekt! Povedal Bettel.

"Viete, koľko mladých ľudí spácha samovraždu, pretože nemôžu hovoriť o svojej vlastnej homosexualite?" Spýtal sa luxemburský premiér a dodal: "Stigmatizovať ich a hovoriť im, že je to chyba vzdelávania, kultúry a audiovizuálneho sektora, je v rozpore s otvorenou toleranciou a tým, za čím stojí Európska únia."

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik