Ukrajinský expert o dátume konca vojny
20 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Vojenský expert, plukovník Ozbrojených síl Ukrajiny v zálohe, Roman Svitana, označil dátum, kedy by mohol Vladimír Putin zastaviť vojnu na Ukrajine. Jeho odhad zverejnila agentúra unian.net.

V Rusku stále viac deklarujú potrebu rokovaní s Ukrajinou, preto pravdepodobne Vladimir Putin môže čoskoro oznámiť koniec takzvanej „špeciálnej vojenskej operácie“. S takouto touto prognózou sa v rozhovore pre ukrajinský web tsn.ua podelil vojenský expert, plukovník Ozbrojených síl Ukrajiny v zálohe Roman Svitana. Píše citovaná agentúra.

Prigožin to nepovedal náhodou

Odborník tak upozornil na výrok vodcu „Wagnerovcov“ Jevgenija Prigožina, že „špeciálna vojenská operácia“ dosiahla svoje ciele. Svitana nevylučuje, že Prigožin dostal pokyn pustiť takúto mediálnu „návnadu“ do ruského informačného priestoru. Veď ruská armáda je vyčerpaná, treba prejsť do defenzívy.

Kremeľ pod tlakom

Vojenský expert poznamenal, že Kremeľ nedosiahol žiadny cieľ vojny a tlak na neho vyvíja aj možná protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny. Prigožin preto „cíti“, ako a kedy budú Rusi pozitívne vnímať informáciu o zastavení bojov.

„Keď Prigožin splní svoju úlohu a vyšle médiám spomínaný výrok, čo sa už stalo, Putin dostane podľa citovaného webu ako pracovnú možnosť zastaviť či dokonca ukončiť „špeciálnu vojenskú operácizu“ k 9. máju. S najväčšou pravdepodobnosťou sa údajne prezident Ruska pokúsi tesne pred 9. májom o ukončenie „špeciálnej vojenskej operácie“ a dosiahnutie nejakých cieľov v najviac vhodnom čase,“ hovorí podľa unian.net vojenský expert Ukrajiny Roman Svitan.

Tvrdia, že ofenzíva sa začala!
Ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo začatie protiofenzívy na Donbase v štyroch smeroch. Pochválilo sa útočnými akciami v Bachmute (Arťomovsku). Protionfenzíva Námestníčka ministra obrany Ukrajiny Anna Maljarová označila situáciu v Bachmute (... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik