Tvrdia, že ofenzíva sa začala!
19 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo začatie protiofenzívy na Donbase v štyroch smeroch.

Pochválilo sa  útočnými akciami v Bachmute (Arťomovsku).

Protionfenzíva

Námestníčka ministra obrany Ukrajiny Anna Maljarová označila situáciu v Bachmute ( Arťomovsku), kde sa Ozbrojené sily Ukrajiny postupne vzdávajú, za prvok protiofenzívy. Povedala, že protiofenzíva by sa nemala zredukovať na nejaké aktívne útočné akcie a konkrétne dátumy. Podľa nej ide o komplex opatrení a na východe už prebiehajú protiofenzívne akcie Ozbrojených síl Ukrajiny.   

Rusko nemá zbrane! Vytiahnu T-34 a Kaťuše? (VIDEO)
Na Západe hovoria, že Rusko zaostáva vo vybavení pre vojnu na Ukrajine. Rusko, pre veľké množstvo zničenej techniky počas totálnej invázie na Ukrajinu, začína odkonzervovávať techniku ​​z druhej svetovej vojny. Chýbajú mu aj ľudské... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Milan Laca
"Úzka alebo široká" ofenzíva?
"Preto je nesprávne hovoriť úzko o protiofenzíve. Ide o obrovský komplex akcií a opatrení uskutočňovaných ozbrojenými silami. Ide predovšetkým o prípravu ľudí na komplex akcií – obranných aj útočných. Ale všetko dohromady, ak hovoríme o našom strategickom cieli, dá sa to nazvať protiofenzívnymi opatreniami. Zahŕňajú prípravu techniky, ľudí, prípravu záloh, formovanie taktiky (plány „A“, „B“, „C“, pretože nemôže byť len jeden postup, pretože naň reaguje aj nepriateľ). A treba si uvedomiť, že takéto rozhodnutia sa robia vo veľmi krátkom čase, nie za mesiac či dva. Plán je nakoniec zvolený tak, aby nepriateľ nemohol reagovať. Musíte pochopiť, že dnes ozbrojené sily nepripravujú jednu vec konkrétnym smerom, ale musíte pochopiť, že ozbrojené sily sa každý deň pripravujú na úplné oslobodenie našich území, nielen na protiofenzívu...“, povedala námestníčka ministra.
Štyri smery
"Dnes prebieha ofenzíva v štyroch smeroch - sú to Bachmut, Maryinskoye, Avdeevskoye a Limanskoye. Toto sú protiofenzívne akcie, toto je protiútok. To, čo sa teraz deje vpredu, je prvkom protiofenzívy, prebiehajú tam aj aktívne útočné operácie,“ povedala vo vysielaní ukrajinskej televízie Rada. 
Rusi tvrdia iné

Ruké ministerstvo obrany zároveň oznámilo, že útočné oddiely obsadili ďalšie tri bloky v Arťomovsku (Bachmute) a vzdušné jednotky blokovali mesto zo severu a juhu. Ako povedal Jan Gagin, poradca úradujúceho šéfa DĽR, ruské jednotky obsadili asi 90 percent mesta a všetky cesty sú pod kontrolou delostrelectva.

Putin "ukázal" prostredník Spojeným štátom
Business Insider: Ruský prezident Vladimir Putin ukázal USA prostredník, keď sa v Kremli stretol s čínskym ministrom obrany Li Shangfu „Rozhodnutie prijať Li bolo akýmsi prejavom vztýčeného prostredníka zo strany Spojených štátov, ktoré v roku... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme