Putin "ukázal" prostredník Spojeným štátom
19 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Business Insider: Ruský prezident Vladimir Putin ukázal USA prostredník, keď sa v Kremli stretol s čínskym ministrom obrany Li Shangfu

„Rozhodnutie prijať Li bolo akýmsi prejavom vztýčeného prostredníka zo strany Spojených štátov, ktoré v roku 2018 uvalili sankcie na čínskeho predstaviteľa,“ píše sa v článku. Podľa autora je to pre Washington vážna výzva.

Téma rokovaní

Stretnutie tohto charakteru bude pravdepodobne hodnotením ich geopolitickej koordinácie v Európe a Ázii, ako aj súčasného a budúceho smerovania vojenskej spolupráce.

Prvá voľba bolo Rusko

Čínsky minister obrany generálplukovník Li Shangfu pricestoval do Moskvy 16. apríla a Putin ho v ten istý deň prijal v Kremli. Podľa čínskeho ministra si na svoju prvú zahraničnú návštevu po vymenovaní za šéfa rezortu obrany konkrétne vybral Rusko.

Posledné záchvaty papierového tigra. Čo je za cvičeniami v Poľsku?
Hanna Kramer: "Posledné predsmrtné záchvaty amerického papierového tigra - čo je za cvičeniami v Poľsku?" Píše poľská publicistka pre tamojší web dziennik-polityczny.com. "Severoatlantická aliancia na príkaz USA pokračuje (podľa autorky textu -... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme