Právnická fakulta UK i akademický senát vyjadrili podporu L. Kurilovskej
19 | 04 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Nedávno sme vás informovali o podaní návrhu Romana Mikulca na odvolanie rektorky Akadémie Policajného zboru (PZ) Lucie Kurilovskej. Návrh dočasne povereného ministra vnútra bol do Kancelárie prezidenta SR doručený v pondelok popoludní. Vedenie Právnickej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave i akademický senát univerzity však vyjadrujú podporu rektorke.

Pri rozhodnutí o návrhu na jej odvolanie vyzývajú k rozvahe v súvislosti s kauzou postrelenej študentky.

"Vnímame s ľútosťou incident, v dôsledku ktorého utrpela vážne zranenia kadetka Akadémie PZ. Zároveň však vyzývame k rozvahe pri rozhodnutí o návrhu na odvolanie rektorky Akadémie PZ, aby trend rozvoja Akadémie PZ reprezentovaný rektorkou Kurilovskou nebol zvrátený len z dôvodu politického tlaku a vlny emócií," zdôraznili.

Z verejne dostupných informácií podľa nich vyplýva, že išlo o individuálne zlyhanie jednotlivého zamestnanca, konajúceho v rozpore s pokynmi nadriadených, ktorému objektívne nie je schopný zabrániť žiadny manažér, aj keď plnenie svojich pokynov riadne kontroluje.

Ocenili, že Kurilovská za roky svojej činnosti pozdvihla Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, ale najmä Akadémiu PZ v Bratislave, "ktorú prebrala v ťažkých časoch po korupčnom škandále bývalého rektora a prinavrátila jej renomé rešpektovanej pedagogickej a vedeckej ustanovizne".

Mikulec ide po Kurilovskej. U prezidentky žiada jej "hlavu"
Prezidentka SR Zuzana Čaputová už dostala návrh na odvolanie rektorky Akadémie Policajného zboru (PZ) Lucie Kurilovskej. Pre TASR to potvrdil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. "Návrh ministra vnútra bol do Kancelárie prezidenta SR doručený v... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme