Nemocnica vo Veľkom Krtíši nebude rušiť žiadne svoje oddelenia
19 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Nemocnica vo Veľkom Krtíši nebude rušiť žiadne svoje oddelenia. Ministerstvo zdravotníctva jej schválilo doplnkové programy, o ktoré žiadala v rámci podmienenej kategorizácie nemocničnej siete. TASR o tom informovala riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Uviedla, že zdravotnícke zariadenie žiadalo o 12 doplnkových programov a rezort zdravotníctva mu schválil desať. "Nie je to však žiadny problém, pretože tie dva sú pod iným programom a viac-menej sú spoločné. Nebudeme žiadať o prehodnotenie, som spokojná," povedala riaditeľka.

Rezort vo svojom aprílovom stanovisku pre TASR podotkol, že zástupcovia MZ prerokovali s jednotlivými nemocnicami ich požiadavky na doplnkové programy, o ktoré požiadali. Podľa neho ministerstvo začiatkom apríla predstavilo zástupcom Združenia samosprávnych krajov SK8 ďalšiu fázu optimalizácie siete nemocníc. Týka sa doplnkových medicínskych programov, ktoré rezort nemocniciam schválil.

Nemocnica vo Veľkom Krtíši bola v rámci podmienenej kategorizácie nemocničnej siete zaradená medzi nemocnice prvej úrovne. Znamenalo to umiestnenie oddelenia dlhodobo chorých, rehabilitácie a špecializovaných ambulancií. Jej vedenie však žiadalo o to, aby ostali aj ďalšie oddelenia. Sú to napríklad chirurgia, úrazová chirurgia, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, oddelenie vnútorného lekárstva a pediatria.

VIDEO Šutaj Eštok: IMRECZE JE ZLOČINEC! No trestné stíhanie je v nedohľadne
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ľuďom pripomína to, na čo médiá mainstreamu zabúdajú, alebo úmyselne nerozvádzajú. “Imrecze je zločinec.” To “zločinec” sa akosi skrýva za označenie “kajúcnik”, a to až tak, že aj pri dôkazoch, ktoré Eštok predložil, sa... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme