Tabák a Taraba v Taliansku. Romantika v tom nebude
18 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Pred zhruba týždňom SNS a Život-NS oznámili, že pôjdu do volebného boja pod hlavičkou SNS. Podľa spravodajskej televízie Tomáš Taraba v Taliansku rokuje o mieste na kandidátke s Romanou Tabák.

Danko a Taraba ohlásili prvé „spojenectvo“ pro-národných síl na jednej kandidátke a odvtedy je otázkou, či na nej budeme môcť zakrúžkovať aj meno aktuálne nezaradenej Romany Tabák. Danko, ani Taraba by neboli proti, no vo vyjadreniach sú rovnako, ako ona, zdržanliví. Taraba sa však stretol práve s touto poslankyňou v Taliansku a rokovanie vidí celkom nádejne.

Jedna kandidátka

Andrej Danko na tlačovej besede v stredu, 12. apríla upresnil, že sa nezlučujú, ani nevytvárajú spoločnú koalíciu, ale pôjdu spolu na jednej kandidátnej listine pod hlavičkou SNS.

„Chcem poďakovať SNS, že si uvedomila svoju historickú zodpovednosť, že je stranou, ktorá má spájať pronárodné strany. Som veľmí rád, že otvorila svoju kandidátku,“ skonštatoval Tomáš Taraba.

Danko tiež upozornil, že rokujú aj s ďalšími subjektami, ktoré sa pohybujú pod hranicou zvoliteľnosti. Zabrániť tak chce prepadnutiu hlasov voličov, ktorí chcú voliť národnú, sociálnu a kresťanskú stranu, čo sú tradičné hodnoty práve SNS.

Prvá lastovička spájania pro národných síl: SNS a Život-NS
Slovenská národná strana a Život-národná strana v stredu na tlačovej besede oznámili spojenie týchto dvoch politických subjektov. Andrej Danko (Slovenská národná strana) zrekapituloval dianie, ktoré viedlo k tomuto stavu v spoločnosti a že strana... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

Veľký otáznik – Romana Tabák

"Ak sa rokovania medzi mnou a SNS uskutočnia, budeme vás informovať," povedala k celej veci Romana Tabák, ktorej sa páči myšlienka spájania národných síl na kandidátke SNS.

Aktuálne sú aj Tabák, aj Taraba v Taliansku. On na výlete a ona na tenisovom zápase v Neapole. Videní boli spolu v Pompejach, na dohodnutom stretnutí, na ktorom mali diskutovať o pripojení Tabák ku kandidátke SNS.

„Myslím si, že to vyzerá pozitívne a že sa k nám pridá,"povedal Taraba pre ta3, ktorá kontaktovala aj Romanu Tabák. Tá však ostala pri svojom: "Budem vás informovať, keď sa rozhodnem."

Ruže pre Romanu

„Keby nebola Romana Tabák, Robert Fico je väzobne stíhaný. Romana Tabák nabrala odvahu aj pri MiG-och, kedy títo motáci poslali Ukrajincom „staré“ stíhačky,“ myslí si Danko o poslankyni, no o kandidátke s ňou nekomunikoval. Na tlačovej besede však so štipkou humoru poznamenal, že Robert Fico by jej mal nechať posielať kvety raz do týždňa pre to, čo pre neho urobila.

Rovnako nekomunikoval ani s Martinou Šimkovičovou, ktorú pozná z čias svojho pôsobenia v NR SR a z TV, v ktorej pôsobí.

Andrej Danko: Rešpektujme, neposluhujme
Slovenská národná strana prijala na svoju kandidátku členov strany Život-národná strana a Andrej Danko avizuje, že podobné dohody s ďalšími sú na dosah. To, kto bude na kandidátke, musí však prejsť všeobecným súhlasom ostatných. Danko nechce... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme