Rusko nemá zbrane! Vytiahnu T-34 a Kaťuše? (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Milan Laca

Na Západe hovoria, že Rusko zaostáva vo vybavení pre vojnu na Ukrajine. 

Rusko, pre veľké množstvo zničenej techniky počas totálnej invázie na Ukrajinu, začína odkonzervovávať techniku ​​z druhej svetovej vojny. Chýbajú mu aj ľudské zdroje.

Anonymní informátori

Ako píše "Európska pravda ", s odvolaním sa na americkú televíziu CNN, vyhlásili to západní predstavitelia, pod podmienkou zachovania anonymity. Podľa týchto  predstaviteľov nedochádza zo strany Ruska na bojisku na Ukrajine k „výraznému nárastu počtu zariadení“. „Začali s T-80 a T-90, prešli na T-72 a videli sme, ako boli prvé T-55 (do prevádzky prijaté v roku 1948) opravené, aby ich mohli použiť na bojové operácie. Rovnaká situácia je aj s delostrelectvom,“ vyhlásili autori.

Posiela Rusko na Ukrajinu tanky T-34?

Technicky zaostávajú 

Západní predstavitelia tiež vyhlásili, že Rusko, napriek svojej schopnosti zmobilizovať veľký počet personálu,  mu stále nemôže poskytnúť náležitý výcvik. "Videli sme dva relatívne krátke výcvikové cykly, ktoré sa uskutočnili v Bielorusku. Ale zo 150 tisíc ľudí, ktorí boli podľa Ruska zmobilizovaní, asi 15 tisíc dostalo aspoň nejaké školenie". Predstavitelia vyhlásili, že v porovnaní so situáciou v čase totálnej invázie na Ukrajinu, ruské sily "degradovali".

Ako to vidia z "druhej strany"

Minister obrany USA Lloyd Austin už v marci povedal, že kvôli stratám, spôsobeným ukrajinskými silami  je Rusko nútené dekonzervovať tanky T-54 a T-55 .

Litovská vojenská rozviedka oznámila, že Rusko  má teraz zdroje na to, aby pokračovalo v intenzívnej vojne počas dvoch rokov. Nejde síce o kvalitu zdrojov, ale veľké škody spôsobuje aj stará technika. 

Americká ministerka financií Janet Yellenová povedala, že sankcie uvalené Washingtonom  pripravujú Rusko o vybavenie  na vedenie vojny proti Ukrajine.

Zelenskyj žiada ďalšie zbrane: Za každý deň bez nich, umierajú Ukrajinci!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu požiadal partnerov Ukrajiny – Američanov, Kanaďanov a ďalších, aby urýchlili dodávky zbraní a munície určených pre Ukrajinu. Za každý ďalší deň, keď partneri len konajú, platí Ukrajina svojimi životmi... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik