Kongres SASKY: Sulík má dvoch vyzývateľov
18 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) má mať 22. apríla svoj kongres. Očakáva sa, že tu predstaví svoj volebný program a zloženie kandidátky. Má sa uskutočniť aj voľba predsedu. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

O post lídra strany sa bude opätovne uchádzať Richard Sulík, ktorý stranu vedie už od jej vzniku v roku 2009. Denník SME informoval, že do funkcie budú kandidovať aj dvaja Sulíkovi vyzývatelia: predseda revíznej komisie strany Peter Pacek a radový člen z Trenčína Vladimír Poruban.

Kongres sa má uskutočniť v Jasnej, prísť má 249 pozvaných delegátov.

Portál tvnoviny.sk informuje, že Pacek neúspešne kandidoval za SaS do parlamentu v rokoch 2016 a 2020. V strane je predsedom revíznej komisie, ktorá má na starosti kontrolu hospodárenia a účtovníctvo strany.

Poruban v minuloročných komunálnych voľbách neúspešne kandidoval na post mestského aj župného poslanca v Trenčíne. Kandidoval aj v parlamentných voľbách, kde takisto nebol zvolený.

Bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa o post predsedu SaS nebude uchádzať.

Sulík sa opakovane vyjadroval, že bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok dostal jeho ponuku byť lídrom kandidátky SaS. Korčok sa už vyjadril, že túto ponuku odmietol. Zároveň však vyjadril aj svoju „podporu pre hodnoty slobody a solidarity, za ktoré sa SaS zasadzuje."

Zúfalstvo a prázdnota dosluhujúcich
Sledovali ste víkendové politické debaty? "Dozvedeli ste sa niečo, čo by vás potešilo a mali by ste pocit, že dosluhujúci koaliční politici a politička vám ponúkli nejakú víziu že čo bude ďalej?" Pýta sa na sociálnej sieti vo svojom profile... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik