VIDEO: Auto počas nelegálnych pretekov narazilo do ľudí, dvaja sú vo vážnom stave
17 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Tridsaťdvaročný vodič narazil v piatok pri nepovolenom automobilovom závode v uliciach francúzskeho Bordeaux do davu prizerajúcich sa divákov. Šesť ľudí je zranených, z toho dvaja sú vo vážnom stave. Mladý vodič teraz čelí obvineniu kvôli ťažkému ublíženiu na zdraví.

Nehoda sa stala v piatok necelú hodinu pred polnocou, oznámila s odvolaním sa na záchranárov a úrady agentúra AFP. Po sociálnych sieťach sa medzitým rozšírilo video z incidentu.

"Vodič počas naháňačky stratil v zákrute nad vozidlom kontrolu, opustil vozovku a narazil do divákov na chodníku," uviedla polícia. Zranenia sú vo veku od 17 do 26 rokov.

Najhoršie sú na tom podľa serveru Francebleu mladík a dievča, obaja vo veku 18 rokov, ktorí utrpeli zranenie nôh a bedier a sú v ohrození života. Prokuratúra začala vyšetrovanie prípadu kvôli ťažkému ublíženiu na zdraví.

Vodič sa pokúsil z miesta činu zmiznúť, svedkovia sa za ním ale vydali av susednej obci Bassens mu zablokovali cestu. Polícia zadržala vodiča spolu s tromi spolucestujúcimi. Tieto osoby zostávajú vo väzbe.

Veľká reforma sa chystá aj v polícii. Stihne ju Hamran do volieb?
V roku 2022 na Slovensku z polície odišlo takmer tisíc ľudí. V aktívnej službe je okolo 20-tisíc policajtov, čo je výrazne menej, ako je potrebné. Polícia preto robí nábor aj na sociálnych sieťach. Kde chýba najviac policajtov a kto má najväčší... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme