Poľsko pritvrdzuje
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Poľsko podľa dokumentu, ktorý v utorok videla agentúra Reuters, predložilo návrh nového súboru sankcií proti Rusku za vedenie vojny proti Ukrajine. Vrátane zákazu dovozu ropy a diamantov, informuje The Guardian.

Písomný návrh, ktorý bol podľa diplomatického zdroja doručený výkonnej Európskej komisii EÚ, znamená začiatok dlhých a zložitých rokovaní medzi 27 krajinami bloku.

Všetci členovia EÚ musia súhlasiť so zavedením nových sankcií. Blok už zaviedol desať kôl represívnych krokov proti Rusku od rozsiahlej invázie Vladimíra Putina na Ukrajinu vo februári 2022.

Varšavský návrh by zastavil dovoz ruskej ropy cez severný úsek ropovodu Družba smerujúci do Nemecka. Ukončil by dovoz ruských diamantov a zemného plynu vrátane LNG a obmedzil by spoluprácu v oblasti jadrovej energetiky. Nemecko a Litva sú tiež za sankcie v oblasti jadrovej energie so zhovievavosťou voči tým, ako sú Maďarsko a Francúzsko, ktoré obchodujú s Ruskom.

Maďarsko, ktoré minulý týždeň oznámilo, že súhlasilo s úpravou zmluvy s ruským Rosatomom na rozšírenie jadrovej elektrárne Paks, sa zatiaľ rozhodne postavilo proti akýmkoľvek sankciám voči ruskej jadrovej energetike.

Belgicko, ktoré je domovom najväčšieho svetového obchodného centra s diamantmi v Antverpách, doteraz úspešne lobovalo proti zákazu dovozu z Ruska.

Putin opäť navštívil jednotky na Ukrajine (VIDEO)
Ruský prezident Vladimir Putin v utorok skoro ráno navštívil veliteľstvo ruských jednotiek bojujúcich na Ukrajine. Je to od marca jeho druhá cesta na tamojšie územia ovládané Ruskom, informuje Breitbart. Druhýkrát Video zverejnené Kremľom a... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik