Dagmar Kramplová SNS vyupratuje aj v kultúre a školstve
17 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenská národná strana sa vo svojej novodobej histórii opiera o tri princípy – národný, sociálny a kresťanský. A práve na nich chce podľa podpredsedníčky Dagmar Kramplovej postaviť aj obnovu slovenského školstva a kultúry.

V rámci školstva podľa Kramplovej bude nutné viac dbať na zdravie detí a zbaviť sa liberálnych vplvyov v školách, na ktoré sa dostávajú cez rôzne mimovládne organizácie. K tomu povzbudzuje aj kňaz Marián Kuffa, ktorý sa napríklad o autoroch toľko diskutovanej „učebnici“ sexuálnej výchovy vyjadril ako o fušeroch. SNS však školstvom nekončí, takisto v kultúre hovorí o potrebe zachovávania tradícií a zveľaďovaní kultúrneho dedičstva. Zvlášť sa chcú zaoberať médiami a ich nestrannosťou. Tu chce priložiť ruku k dielu aj hnutie Republika reguláciou reklám.

Liberálni extrémisti na ministerstve

„Slovenské školstvo sa pod vplyvom rôznych liberálnych experimentátorov angažovaných na ministerstve školstva dostalo do situácie, kedy je vážne ohrozovaná výchova a vzdelávanie mladej slovenskej generácie. V školstve sú pod vplyvom liberálnych extrémistov presadzované prístupy, ktoré nemajú za cieľ vzdelávať mladú slovenskú generáciu, ale naopak, túto indoktrinovať a dezorientovať,“ upozorňuje Kramplová a podobnú situáciu vidí aj v kultúre. SNS preto vypracovala niekoľko krokov, ktoré ak sa dostanú do vlády, bude podľa nich nutné prijať.

Takýto náklad absurdnosti ste dávno nevideli
Občianski aktivisti z Ružomberka sa rozhodli, že popri voľbách by sme mohli hlasovať aj v referende. Otázky, ktorých je sedem, by sme v 21. storočí mali podľa nich mať dávno vyriešené. Aktivisti preto rozbehli petíciu, pod názvom Referendum23. Na... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Bez deviantov a mimovládok

„Vzdelávanie musia na ministerstve školstva organizovať stabilní a vzdelaní ľudia s normálnymi hodnotami, prístup deviantov do prostredia rezortu školstva musí byť zákonom zakázaný. Je absolútne nevyhnutné presadiť zákaz vstupu osôb zo zahraničia financovaných mimovládok na pôdu školy, škola má byť miestom vyučovania a výchovy, nie liberálnej propagandy,“ predstavuje Kramplová. Podľa nej je nutné posilniť predmety, ktoré u žiakov a študentov upevnia zdravie. Tiež chcú upevniť vyučovanie, ktoré v budúcnosti prinesie národnému hospodárstvu prospech. Preto mienia posilniť hodiny telesnej výchovy, čo sa dá urobiť na úkor „nepraktického a nepotrebného balastu“.

K odvahe povzbudzuje aj kňaz

„Nebojte sa, prosím vás! Naši otcovia, naši dedovia, riskovali životy, aby my sme mohli žiť. A my sme takí zbabelci. Budeme zbabelo mlčať, kým nám oni zabíjajú nenarodené ľudské plody pred narodením, po narodení, a keď nám kaličia naše deti,“ hovorí kňaz Marián Kuffa, podľa kterého je najdôležitejšia odvaha vzoprieť sa liberálnej ideológii v školách.

Marián Kuffa / TASR | Marián Kuffa.

„Takzvaní odborníci. Po odbornej stránke možno, ale po morálnej to sú fušeri. Chýba im morálny kredit. Takýchto ľudí ja poslúchať nebudem,“ odkázal kompetentným kňaz.

Známy kňaz Kuffa: To je tá diabolská liberálna podlosť
Známy rímskokatolícky kňaz Marián Kuffa nedávno predniesol zaujímavý príhovor, v ktorom sa venoval aj na Slovensku mimoriadne aktuálnej téme – novým učebniciam sexuálnej výchovy. Spomenul aj príbeh z Ameriky, kde sa 16-ročné dievča rozhodlo, že si... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Kultúrne dedičstvo ako priorita

„V rezorte kultúry je nevyhnutné podporovať ochranu tradičnej slovenskej kultúry a slovenského hmotného i nehmotného kultúrneho dedičstva - ochrana národného kultúrneho dedičstva v jeho všetkých podobách musí mať absolútnu prioritu, či už sa jedná o obnovu kultúrnych pamiatok, reštaurovanie zbierkových predmetov slovenských múzeí alebo vydávanie kultúrne hodnotných kníh a periodík,“ píše Kramplová.

Tradičná kultúra živorí

„Je neprípustné, aby finančné prostriedky rezortu kultúry boli vynakladané na podporu liberálnej politickej agendy typu LGBT a aby skutočné kultúrne inštitúcie ako sú múzeá, divadlá a knižnice živorili. Je doslova nehoráznosť, ak ministerstvo kultúry nedokáže zabezpečiť ochranu zbierkového bohatstva slovenských múzeí poistením všetkých zbierkových predmetov slovenských múzeí (ako sme sa dozvedeli teraz po požiari múzea v Banskej Štiavnici), ale vydáva prostriedky na pseudokultúru rôznych pochybných LGBT mimovládok,“pripomína Kramplová.

O registráciu požiadala nová politická strana Karma
Vznikajúca strana Karma už požiadala o registráciu. Vyzbierala vyše 13.500 podpisov od občanov. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval jeden zo zakladajúcich členov strany Ondrej Janíček. "Chceli by sme, aby sa zabránilo... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Objektívne médiá

„Je potrebné zaviesť prísnu reguláciu v oblasti médií, kde sa zákonom bude vyžadovať prísna objektivita v oblasti spravodajstva a politických diskusií, s čím samozrejme nemôže mať už dnes žiadny objektívny televízny moderátor najmenší problém - v prípade, že budú proti tomuto protestovať, je to ten najlepší dôkaz toho, že o objektivite rôznych politických diskusií si majú občania Slovenskej republiky myslieť svoje,“ poukazuje podpredsedníčka SNS, podľa ktorej spravodajstvo a politické diskusie potrebujú vyváženosť a neutralitu.

„Televízni a rozhlasoví vysielatelia, ktorí toto nebudú rešpektovať, budú v prípade zisteného porušovania objektivity najskôr upozornení na to, že v prípade opakovania im bude odobratá licencia,“ varuje Kramplová s tým, že ak upozornenie rešpektovať nebudú, k odobratiu licencie reálne príde. 

Právo na opravu

„Je potrebné posilniť právo na opravu a právo na odpoveď pre všetkých občanov a to politicky aktívnych i neaktívnych, nakoľko činnosť médií môže v prípade neobjektívnych výstupov negatívne ovplyvniť kohokoľvek,“uzatvára Kramplová.

Uhrík predstavuje za Republiku víziu mediálnej politiky a kultúry
"Musíme rozvíjať našu kultúru a tradície!" Vyhlasuje na webe hnutie-republika.sk predseda Republiky Milan Uhrík. Hnutie REPUBLIKA chce, podľa vlastných slov "ako národná konzervatívna strana, aj cez oblasť kultúry a médií rozvíjať zdravé... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme