Blaha: Vojnu chcú už len Američania a ich mopslíci!
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Brazílsky ľavicový prezident Lula prišiel s mierovým plánom pre Ukrajinu. USA ho vysmialo. Ešte niekto pochybuje o tom, kto nasilu predlžuje ukrajinskú tragédiu? Pýta sa vo svojom statuse na sociálnej sieti Telegram podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha.

"Pred Brazílou sa o mierovú dohodu pokúsila Čína. Výsledok ten istý - Američania na nich nakydali a pokračujú vo svojej proxy vojne proti Rusku. O sprostredkovanie rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa pokúsil aj Irak. Ukrajina arogantne odmietla. Medzitým ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v Brazílii vyhlásil, že Rusko chce ukončenie vojny čo najskôr. Čoraz viac sa ukazuje, že jediný, kto chce pokračovanie vojny, sú USA a ich mopslíci z Ukrajiny a EÚ. Celý svet sa otáča proti nim," upozorňuje opozičný poslanec.

Európa sa za jeden rok premenila na americkú kolóniu

Podľa Blahu sú vojnoví štváči z (U)SA  čoraz izolovanejší, proti vojne sa postavili aj americkí republikáni na čele s Trumpom a DiSantisom. Ešte v trápnejšej pozícii sa však podľa politika ocitla EÚ. Neoliberálny časopis The Economist upozorňuje na to, že EÚ sa za rok prepracovala k totálnej závislosti od USA v otázke bezpečnosti, energetiky aj ekonomiky.

Ešte pred rokom EÚ čerpala energetické zdroje z Ruska, dnes je závislá od USA. Pred rokom bola hlavným odbytiskom Čína, dnes európske firmy utekajú do USA. Ako dodáva The Economist, členské štáty EÚ poslali zásadnú časť svojej výzbroje na Ukrajinu, a tak sú ešte závislejšie od americkej armády, varuje Blaha. 

"Európa sa za jeden rok premenila na americkú kolóniu. A dnes na pokyn amerických propagandistov EÚ vrieska po Lulovi, lebo má zdravý rozum a chce mier. Lula vyhlásil to, čo už vie celý svet. Že za vojnu môže aj Ukrajina," prízvukuje smerák.

Lula da silva a Si Ťin-pching, foto: TASR

Nedajú ani na pápeža

Pripomína, že to isté v minulosti skonštatoval aj iný Latinoameričan, pápež František, ktorý upozornil na expanziu NATO. "Latinoameričania dobre vedia, čo po druhej svetovej vojne páchali Spojené štáty v ich regióne. Masové vraždenie, podpora krvavých diktátorov, mučenie a majdany. Dobre vedia, že vojna na Ukrajine začala už v roku 2014, keď Američania zorganizovali majdan. A keď Kyjev masakroval Rusov na Donbase." 

Najotrockejší prisluhovači zo slovenskej vlády

"Dnes hovoria pravdu celému svetu. Vojna už konečne musí skončiť - a bráni tomu v prvom rade americká liberálna administratíva Joe Bidena, ktorej sponzori na vojne brutálne zarábajú. A ich najotrockejší prisluhovači zo slovenskej vlády sa medzitým pýšia tým, že na Ukrajinu už poslali celé slovenské letectvo - oni sa tešia, že dokonali zločin. Ukradli stíhačky, pošliapali ústavu a ohrozili národnú bezpečnosť. Ale Američania ich pohľadia po pleške, tak sa vytešujú," uzavrel Blaha. 

Politológ o spájaní pravice: Pár trpaslíkov, ktorých NIKTO NECHCE!
Verejnoprávna televízia nám s veľkou pompou oznámila, že sa spája nejakých päť strán, ktorých názvy som si ani poriadne nezapamätal... Upozornil na to na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. "Tak Kýblik, Šmudla, Kejchal,... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik