Americkí predstavitelia už vraj Ukrajincom neveria
16 | 04 | 2023 I Milan Laca

WP: V USA sa objavili pochybnosti o úspechu prípadnej ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny pre množstvo problémov.

Úspech protiofenzívy ukrajinskej armády je otázny pre nedostatok zbraní a nedostatočný výcvik, napísal publicista David Ignatius.v článku pre The Washington Post.
Zmena konfliktu
"Americkí predstavitelia uznávajú existenciu prekážok pri realizácii tohto ambiciózneho plánu Ukrajiny," píše sa v článku. Podľa uniknutých dokumentov Pentagonu, analytici amerických tajných služieb pred dvoma mesiacmi dospeli k záveru, že konflikt na Ukrajine sa zmenil na „boj na opotrebovanie“ a „smeruje k patovej situácii“.
Predpoveď dôstojníka americkej armády pre USA a NATO
"Si pripravený na víťazstvo Ruska?!" Americký armádny dôstojník takto šokoval planétu! "Všetko sa čoskoro zmení... Washington stojí na prahu geopolitického fiaska na Ukrajine, píše bývalý dôstojník amerického námorníctva Byron King pre „Daily... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Ivan Brožík
Spomalenie
Ako poznamenal autor, predstavitelia Washingtonu sa stále držia februárového hodnotenia , že nedostatočný výcvik a nedostatok munície spomalia postup ukrajinských jednotiek a prehĺbia ich straty. Jeden zdroj z Pentagonu však o ozbrojených silách poznamenal: "Súdiac podľa výcviku a vojnových hier, majú šancu na úspech."
Konajú po svojom

V článku sa tiež píše, že ruská strana „získala kontrolu nad 70 – 80 %“ územia Arťomovska (ukrajinský názov je Bachmut), „ale Ukrajinci vydržali za hroznú cenu a vyhli sa symbolickej porážke“. "Americkí predstavitelia už mesiace trvajú na tom, aby sa ukrajinské sily stiahli na vyvýšené miesta západne od Bachmutu, kde by sa mohli ľahšie brániť. Ukrajinci sa však pod vedením prezidenta Volodymyra Zelenského rozhodli zostať a bojovať", uvádza sa v článku.

Ukrajinci tvrdia iné
Predpokladá sa, že najpravdepodobnejším výsledkom protiofenzívy bude obsadenie malého počtu území Kyjevom, tvrdí autor. Predseda ukrajinskej vlády Denys šmygaľ 15. apríla, počas prejavu na tlačovej konferencii vo Washingtone povedal, že protiofenzíva ukrajinských jednotiek sa začne „v blízkej budúcnosti“.
Nemecký europoslanec chce zastaviť financovanie Maďarska a nie Ukrajiny
Nemecký europoslanec Daniel Freund tvrdí, že financovanie by malo byť zastavené nie pre Ukrajinu, ale pre Maďarsko. Svoj komentár zverejnil na sociálnej sieti. Twitter. Daniel Freund tvrdí, že je to oveľa inteligentnejší spôsob, ako ušetriť... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik