Žitná okomentovala svoj odchod z TA3. Slovenský Patriot: Mainstreamoví novinári, Žitná vám nastavuje zrkadlo!
15 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Moderátorka Anka Žitná Lučaiová sa na svojom facebooku vyjadrila k svojmu odchodu z televízie TA3. Žitná Lučaiová sa dostala do pozornosti verejnosti po tom, čo TA3 odvysielala jej rozhovor s americkým ekonómom Jeffreym Sachsom. Televízia rozhovor stiahla zo svojho webu, následne ho tam po obvineniach z cenzúry opäť umiestnila.

Zásah do autorskej slobody

Anka Žitná Lučaiová svoj príspevok začala rekapituláciou svojho pôsobenia v TA3: „Viac ako 800 premiérových dielov, vyše 16 tisíc minút vysielacieho času. Sledovanosť, ktorá pri exponovaných témach dosiahla až štvrť milióna divákov. Výnimoční hostia a iné uhly pohľadu na aktuálne témy. Státisíce divákov, ktorí dokázali oceniť unikátny obsah, aký inde nenašli, denne množstvo mailov a správ s vašou spätnou väzbou - či súhlasnou, alebo kritickou, za ktorú som Vám vďačná. Pretože to posúva vpred.“

Toto všetko ostáva za mnou,“ povzdychla si moderátorka a následne pokračovala vysvetľovaním svojho odchodu z televízie. Bolo to pre ňu „dôležité rozhodnutie“, ktoré postupne dozrievalo od momentu, keď do jej autorskej slobody zasiahlo „bezdôvodné“ stiahnutie vedením vopred riadne schváleného rozhovoru s profesorom Sachsom z webu. To podľa moderátorky spustilo sériu ďalších udalostí.

Chcela by som sa Vám takto poďakovať za stovky milých správ, mailov, telefonátov, hlasoviek, podporné stanoviská či priania. Bude mi cťou, ak mi zachováte priazeň a uvidíme sa pri nových zmysluplných projektoch,“ uzavrela Žitná Lučaiová.

Reakcia strany Slovenský Patriot

Na príspevok Žitnej Lučaiovej zareagovala na svojom facebooku aj politická strana Slovenský Patriot. Tá vyhlásila, že mainstream nie je slobodné miesto a že skutoční žurnalisti tu nemôžu svoje povolanie objektívne vykonávať. „Miláčikovia mainstreamu, novinári, ktorí zabudli na zmysel svojho povolania - Anka Žitná Vám nastavuje zrkadlo!,“ píše strana.

Strana poďakovala Žitnej Lučaiovej za jej prácu s tým, že sa na ňu teší v slobodnom priestore, v médiu, ktoré jej umožní vykonávať skutočnú prácu novinára – „prinášať objektivitu a pohľad aj z druhej strany mince“.

TA3 vyhodila redaktorku Žitnú! Mediálna sloboda na Slovensku je už len fráza
Liberáli už krágľujú aj kritických novinárov! Anna Žitná Lučaiová v spravodajskej televízii TA3 skončila. Informácia sa na verejnosť dostala počas tohto týždňa a potvrdila ju aj samotná televízia. Žitná očividne bola tŕňom v oku liberálnym a... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik