Prvý máj bez sprievodu, deviateho prehliadka bude! (VIDEO)
15 | 04 | 2023 I Milan Laca

Netradičný prvý máj v Rusku.

1. mája sa v Moskve nebudú konať žiadne zhromaždenia a demonštrácie z dôvodu „vysokého stupňa teroristického ohrozenia“.

Dôvod - bezpečnosť 

Podpredseda Federácie nezávislých odborových zväzov Ruska Alexander Šeršukov vysvtlil zrušenie slávnostných podujatí  tým, že "teraz je stupeň nebezpečenstva terorizmu vyšší a to aj v regiónoch, ktoré sú ďaleko od miest "špeciálnej vojenskej operácie". Odporúča sláviť sviatok „trochu iným spôsobom".

Rušia aj inde

Ako píše Strana.ua,  "v ruskom Kursku a na anektovanom Kryme, Rusi  z bezpečnostných dôvodov zrušili aj prehliadku 9. mája  a sprievod "Nesmrteľného pluku".

NEPREJDÚ! Na ruskej obrane si Ukrajinci vylámu zuby, prezradil ženista
Už nejaký čas sa hovorí o ukrajinskej jarnej ofenzíve a o jej možnostiach. Na ne sa zameral bývalý dôstojník britskej armády, ženista so špecializáciou na obrnencov a ich mobilitu, ktorý slúžil v Bosne, Iraku, Severnom Írsku a Afganistane. A vidí... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Sprievod "Nesmrteľného pluku" v Moskve 2020

Týmto sprievodom si v Rusku uctievajú pamiatku padlých v 2. svetovej vojne

Aj na Kryme rušia

Na dočasne okupovanom Kryme „orgány“ vymenované Ruskou federáciou zrušili demonštrácie na 1. mája, prehliadku 9. mája a pochod „Nesmrteľného pluku“, píše Strana.ua. "Uvádza sa, že k takýmto opatreniam pristúpia z bezpečnostných dôvodov. „Guvernér“ Sevastopoľa Michail Razvožajev zároveň povedal, že v Sevastopole takéto rozhodnutie nepadlo a otázka usporiadania prehliadky je v kompetencii ruského ministerstva obrany.  Rozhodnutie sa týka len Krymskej republiky,  Sevastopoľ nie je administratívne podriadený Krymu.

V Moskve prehliadka bude

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova,  Moskva na 9. mája pripravuje vojenskú prehliadku na Červenom námestí. Povedal tiež, že Moskva pripravuje na Deň víťazstva prehliadku na Červenom námestí. Ale či usporiadať takéto prehliadky v regiónoch, hraničiacich s Ukrajinou je „výsadou guvernérov“.

Poliaci: Vojny sa báť netreba!
Poľský premiér povedal, že Ukrajina má právo zasiahnuť na územie Ruskej federácie. Medvedev sa vyhrážal, že ich zničia. Ukrajina má právo zasiahnuť územie Ruska. Takéto akcie neporušujú žiadne dohody s krajinami, ktoré ju podporujú. V rozhovore... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik