Michal Kaliňák: Matovič svojou novou ATÓMOFKOU zrovná mestá a obce so zemou! (VIDEO)
15 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Hoci Igor Matovič (OĽaNO) svoju Daňovú revolúciu považuje za prelomovú a robí z nej výkladnú skriňu európskej pro-rodinnej politiky, odborník na samosprávu Michal Kaliňák (Hlas-SD) najnovšími návrhmi nie je vôbec nadšený. Ublíži totiž práve tým, ktorým má pomôcť – obyvateľom obcí a miest.

Igor Matovič je síce spokojný, že jemu „pro-rodinné“ návrhy prechádzajú, Michal Kaliňák však tvrdí, že ruinujú samosprávy. Tie sa starajú o život človeka od jeho príchodu na svet, cez školskú dochádzku, cestnú infraštruktúru, až po rôzne služby a tieto Matovičove „atómovky“ sa postarajú o ďalšie problémy samospráv. Za pravdu mu dáva aj Martin Dorčák (Hlas-SD), ktorý vysvetľuje, ako to, že matky nebudú musieť platiť dane, zasiahne samosprávy a ako bumerang sa to vráti aj práve tým matkám.

Matovič je spokojný

„Keď sme pred pár rokmi prišli s návrhom, aby sa matkám započítavali pri odchode do dôchodku vychované deti, ignorovali nás. Potom si z nás srandu robili, potom voči nám bojovali, no dnes je to realita,“ pripomína Matovič jeden z príkladov.

Daňová revolúcia z OĽaNO pokračuje (VIDEO)
Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v sobotu (15.4.) zorganizovalo tlačovú besedu na tému Daňová revolúcia pokračuje – vyrovnávame platy mužov a žien. Igor Matovič predstavil návrh zákona, ktorý je jeden z tých, ktorý má zo Slovenska... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Expert na samosprávu to vidí inak

„Igor Matovič, ako minister financií, ale aj ako predseda vlády systematicky rozbíjal mestá a obce. Neustále útočí na samosprávy, berie im peniaze, presúva na ne úlohy bez financií a mimochodom, v tomto roku ukradol mestám a obciam viac, ako 618 miliónov eur,“vyčíslil Michal Kaliňák.

A dostanú ešte menej

„Peniaze im budú chýbať na všetko, čo robia pre svojich obyvateľov. Mestá a obce riešia 70 percent životných situácií ľudí a sprevádzajú ich celým životom od narodenia, až po starobu.  Prevádzkujú materské školy, základné školy, rôzne typy sociálnych služieb, financujú šport a kultúru, riešia komunálne odpady, parkovanie, aj cyklotrasy. Keď sa pozriete okolo seba, všade a všetko je v prvom rade o mestách a obciach,“upozorňuje Kaliňák  

NOVÉ CENY ZA ALKOHOL! Skomplikuje to život aj nejednému dílerovi vodky
Od 1. apríla začala platiť novela zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov. Nevzťahuje sa však na pivo a víno. Odborník na závislosti krok víta, podnikateľom - či už páleniciam, alebo obchodníkom, však svieti kontrolka. Štatistika Slovákov... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Nepríjemná zmenka

„Igor Matovič však prichádza s ďalšou atómovkou, ktorá mestá a obce zrovná so zemou. Zoberie im stovky miliónov eur, za ktoré financujú vaše verejné služby. Táto atómovka je zmenkou, ktorú na konci dňa zaplatia ľudia na daniach a poplatkoch, ak chcú v meste, či obci dôstojne žiť. Obce nesmú byť šklbanou husou. Od štátu potrebujú ochranu a podporu a nie hodenie do ekonomickej priepasti,“ uzatvára Kaliňák.

Ako to Kaliňák myslel

Možno sa to zdá nelogické, veď aké už má spojenie nezdanená matka či študent s obcami. Martin Dorčák však hovorí, že Matovič týmto návrhom zákona do jedného vrecka dáva, no z druhého berie.

„Toto riešenie má veľké „ale“. Peniaze, ktoré idú z daní z príjmov fyzických osôb, čiže aj z peňazí, ktoré platia tieto matky, nejdú do štátneho rozpočtu, ale idú samosprávam. Idú mestám, idú obciam a idú samosprávnym krajom v ktorých žijete,“ vysvetľuje Dorčák.

Martin Dorčák, poslanec Národnej rady za Hlas-SD. Zdroj: FB / Martin Dorčák

Čo sa udeje teraz

„Matka ušetrí možno tisíc eur na daniach, čo je absolútne fantastické a všetci s tým súhlasíme. Lenže o tých tisíc eur príde obec, ktorá financuje škôlku, kde vaše dieťa chodí, financuje verejné osvetlenie, odvoz smetí a ďalšie služby. Zaplatia to tie isté matky,“upozorňuje Dorčák s tým, že Matovič síce do jedného vrecka dáva matkám, ale z druhého vrecka ich berie nie len matkám, ale aj dôchodcom a všetkým ostatným.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik