Zabránil tretej svetovej vojne? 
15 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Za zverejnenie utajovaných dokumentov bol obvinený 21-ročný Američan Jack Teixeira. Čelí obvineniu za neoprávnené zadržiavanie a odovzdávanie informácií o národnej obrane a neoprávnené premiestňovanie tajných dokumentov. Podľa zástancov Republikánskej strany je však hrdinom, nie vinníkom - a to, že je biely, kresťan a zástanca mieru, z neho robí nepriateľa Bidenovho režimu. Moderátor Fox News Tucker Carlson zastáva názor, že s Teixeirom sa zaobchádza horšie ako s Usámom bin Ládinom, píšu Parlamentní Listy.

Zo zverejnenia utajovaných dokumentov bol obvinený Američan Jack Teixeira. Súd ho v piatok obvinil z neoprávneného zadržiavania a odovzdávania informácií o národnej obrane az neoprávneného premiestňovania a uchovávania utajovaných dokumentov alebo materiálov. Ak by bol uznaný vinným v oboch prípadoch, hrozilo by mu až pätnásť rokov za mrežami.
 
Tajné dokumenty z Pentagonu sa na sociálnych sieťach začali šíriť minulý týždeň. Poskytujú podrobný opis vojnových plánov USA a NATO na Ukrajine, ale aj „špiónovanie“ zo strany USA voči svojim údajným spojencom, šéfovi OSN i voči Izraelu a Južnej Kórei.
Nepriateľ Bidenovho režimu?
Jack Teixeiro má 21 rokov a je príslušníkom spravodajského krídla Leteckej Národnej gardy štátu Massachusetts. Dokumenty mal publikovať na platforme Discord v skupine zvanej Thug Shaker Centra, v ktorej sa nachádzalo okolo dvadsiať mužov. Členovia skupiny pre americké médiá priznali, že dokumenty sa nikdy nemali dostať na sociálne siete, mali byť určené čisto len na vzdelávanie členov Thug Shaker Centra. Počas piatkového súdu Teixeira prehovoril len niekoľkými slovami, celkom trikrát. Dvakrát na otázku odpovedal „áno“, a svojmu otcovi odkázal, že ho má rád. Zadržaný bude až do ďalšieho vypočutia, ktoré bude v stredu.
 
 

Americkými médiami bol Teixeira identifikovaný ako zdroj úniku dokumentov už vo štvrtok, následne bol zadržaný príslušníkmi FBI.

Niektorí americkí republikánski politici sú toho názoru, že bol zadržaný za to, že sa postavil proti administratíve demokratického prezidenta Spojených štátov Joea Bidena. „Jake Teixeira je biely muž, kresťan a je proti vojne. To z neho robí nepriateľa Bidenovho režimu,“ napísala na twitteri členka Snemovne reprezentantov za republikánov Marjorie Taylor Greene. 

„Opýtajte sa sami seba, kto je pravým nepriateľom? Mladý príslušník národnej gardy na nízkej úrovni, alebo administratíva, ktorá vedie vojnu na Ukrajine, nečlenskej krajine NATO, proti Rusku, bez vojnových právomocí?“ nabáda politička na zamyslenie. A je pre zastavenie financovania vojny na Ukrajine.

Žiadny RUS, ale AMERIČAN! FBI zadržala podozrivého zo zverejnenia tajných dokumentov
Americká FBI zadržala muža podozrivého z toho, že na internete zverejňoval vládne utajované dokumenty. Uviedol to americký minister spravodlivosti Merrick Garland. Podozrivý je 21-ročný Jack Teixeira, príslušník americkej národnej gardy.... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Američanom iba povedal, čo sa skutočne na Ukrajine deje

Moderátor stanice Fox News Tucker Carlson obvinil americké médiá, že s Teixeirom „zaobchádzajú ako s Usámom bin Ládinom, možno trochu horšie, pretože na rozdiel od al-Kájdy je tento mladík zjavne rasista“, reagoval pravdepodobne na video v Teixerovej skupine Thug Shaker Centra, v ktorom pri streľbe z pušky kričia rasistické a antisemitské urážky.

Médiám Carlson pripomína, že ich primárnou úlohou je konštitučná ochrana, skrátka majú byť tzv. strážnym psom demokracie. „Ich jedinou úlohou je hovoriť pravdu, avšak dnes naše médiá oslavujú zadržanie mladého chlapca, ktorý Američanom povedal, čo sa skutočne deje na Ukrajine,“ vyčíta médiám Carlson

Z dokumentov podľa neho vyplýva, že sa jedná nielen o ukrajinskú vojnu, ale o „našu vojnu“ (myslené USA). „Spojené štáty sú priamym účastníkom vo vojne proti Rusku. Zatiaľ čo tu hovoríme, americkí vojaci bojujú s ruskými vojakmi. Takže nejde o regionálny konflikt vo východnej Európe, ide o vojnu medzi dvoma primárnymi jadrovými superveľmocami na svete,“ vyhlásil Tucker Carlson vo vysielaní Fox News.

Za hrdinu má Teixeiru Donald Trump mladší, syn predošlého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Zverejnením dokumentov Teixeira podľa slov Donalda Trumpa mladšieho „možno aj zabránil tretej svetovej vojne“. Jeho otec, exprezident Donald Trump, ešte pred zadržaním Teixeiry poukazoval na to, že vinníkom by mohol byť aj sám Biden.

Okolo Ukrajiny je mnohé jedna veľká lož
Únik tajných správ z Pentagonu naznačuje, že tí, ktorí sami rozhodujú o tom, čo je pravda a čo je dezinformácia, podvádzajú dokonca parlamenty vlastných krajín. Britský premiér Rishi Sunak podľa britského webu declassifieduk.org údajne tajne... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik