Korunovácia kráľa: Dianin syn príde. Chýbať bude iná žena
14 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Termín korunovácie kráľa Karola III. sa blíži a britskú verejnosť stále viac zamestnávala otázka, či sa udalosti, naplánovanej na 6. mája zúčastní aj princ Harry s manželkou Meghan. V stredu 12.4. informovali, že korunovácie sa zúčastní len Harry.

Buckinghamský palác dohady ukončil informáciou, že syn Lady Diany sa ceremónie zúčastní sám. Otázky o jeho účasti boli nejasné kvôli zasadaciemu poriadku, s ktorým už mal problém. Ceremoniár pritom už zverejnil prvé podrobnosti o príchode na korunováciu, na ktorej sa očakávajú dve tisícky hostí. Neráta sa však s Fergie - ex manželkou princa Andrewa.

Vojvoda zo Sussexu príde

Buckinghamský palác potvrdil, že Harry, ktorý používa titul vojvoda zo Sussexu, sa podujatia 6. mája zúčastní. Meghan aj s dvoma deťmi zostáva v Kalifornii. 6. máj je pritom deň, kedy ich syn Archie oslávi štvrté narodeniny.

„Buckinghamský palác s potešením potvrdzuje, že vojvoda zo Sussexu sa zúčastní korunovačnej bohoslužby vo Westminsterskom opátstve. Vojvodkyňa zo Sussexu zostane v Kalifornii s princom Archiem a princeznou Lilibet,"uviedol hovorca paláca.

Harry a Meghan / Twitter (@stery_jeff) | Na korunovácii nového britského monarchu sa zúčastní len jeho syn

Problém: zasadací poriadok

„Harryho strana chcela zistiť, aký je zasadací poriadok v opátstve pri korunovácii. Bolo veľa informácií o tom, za kým by Harry a Meghan sedeli, keby prišli. A kto by za nimi stál," informujú The Sun, ktoré majú dohady o zasadacom poriadku z niekoľkých zdrojov.

V septembri Bratislavu navštívi pop-rocková hviezda (GALÉRIA)
17. septembra 2023 na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vystúpi kanadská pop-rocková hviezda Bryan Adams. Bratislavský „Zimák“ bude v tomto roku hostiť viacero „známych mien“. Bryan Adams sa v našich zemepisných šírkach preslávil... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Opodstatnené obavy

Na pohrebe zosnulej kráľovnej Kate Middleton, princ William a ďalší členovia kráľovskej rodiny sedeli v prvom rade, princ Harry a Meghan Markle sedeli na okraji druhého radu. Podobne pri kráľovninom jubileu sedeli Harry a Meghan v druhom rade, za príslušníkmi zrejme menej významných rodov.

Prvé podrobnosti z príchodu kráľa

Kráľ a  kráľovná Camilla  pricestujú na korunováciu v  modernom koči ťahanom koňmi. Pôjdu v autobuse Diamond Jubilee s pohodlnými sedadlami a tlmičmi do Gold State Coach, ktorého jazdu kráľovná Viktória opísala ako „znepokojujúcu“. Po nich príde "skupina 15", ktorá podľa správ predstavuje "srdce a budúcnosť rodiny". Princ William a princezná Kate z Walesu spolu so svojimi tromi deťmi -  princom Georgeom (9),  princeznou Charlotte (7) a  princom Louisom (4), majú byť na balkóne.

Tradičná Veľká noc sa slávi aj v kráľovskej rodine (GALÉRIA)
Veľká noc je ešte stále pre väčšinu rodín príležitosť tráviť chvíle spoločne. Či ste robotník vo fabrike, úradník, alebo predavačka, každý potrebuje byť so svojimi najbližšími. Inak to nie je ani britskej v kráľovskej rodine. Rodičia Kate a... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Bez Sarah Ferguson

Britskú verejnosť šokovalo, že korunovácie sa nezúčastní Sarah Ferguson - nebola pozvaná. Očakáva sa, že 63-ročná vojvodkyňa z Yorku bude sledovať udalosť v televízii v Royal Lodge, ktorú zdieľa s princom Andrewom.

"Nemôže očakávať, že bude na vrchole kráľovského poradia," upresnil Phill Dampier, kráľovský ceremoniár, pričom kráľovské zdroje trvajú na tom, že voči Fergie „nie je žiadna zlá vôľa“. Táto urážka však zmiatla zasvätených, keďže bola v septembri na pohrebe kráľovnej a svoje prvé Vianoce po 30 rokoch strávila s členmi kráľovskej rodiny v Sandringhame. Jej a Andrewove dcéry, princezné Eugenie (33) a Beatrice (34), sa ceremónie vo Westminsterskom opátstve 6. mája zúčastnia.

„Som si istý, že Fergie bude sklamaná, ale vo vzťahu s kráľovskou rodinou zažila mnoho rokov vzostupov a pádov a som si istý, že to prijme. Faktom je, že Fergie a princ Andrew sa rozišli pred viac ako 30 rokmi, takže nemôže očakávať, že bude medzi vyvolenými pozvanými, “ dodal Dampier, podľa ktorého mala kráľovná Alžbeta pre Fergie slabosť, Charles ju veľkoryso pozval na Vianoce, ale priestor je obmedzený a preto bolo treba urobiť aj toto ťažké rozhodnutie.

Facebook / Sarah Ferguson (Oficiálny profil) | Obľúbenkyňa kráľovnej Alžbety Fergie sa korunovácie nezúčastní

Škandalózny rozvod

Podľa Fergie sa s Charlesom a Camillou poznali už ako deti a v kráľovských kruhoch sa stretávali už pred rokom 1986, kedy sa stretla s princom Andrewom. S ním neskôr uzavreli manželstvo, ktoré sa neskôr rozpadlo po prevaleniu škandálu Fergie s jej finančným poradcom Johnom Bryanom. Pár sa rozviedol v roku 1996 rozviedol. Sarah sa desať rokov po rozvode presťahovala do Royal Lodge s Andrewom.

Narážala na Harryho a Meghan?

„Nemôžete byť aj na jednej, aj na druhej strane plota. Rozhodli ste sa odísť, teraz choďte a žite," napísala nedávno po tom, čo palác odhalil dizajn pozvánok na korunováciu. Fergie vtedy priznala, že neočakávala, že bude hosťom.

Herečky prehovorili aj o šokujúcom správaní štábov
Francúzska herecká legenda Gérard Depardieu má problém. 13 žien ho obvinilo zo sexuálneho obťažovania, prípadne napadnutia. 74-ročný Depardieu sa v priebehu ostatných 20 rokov mal dopustiť sexuálneho násilia, no jeho právnik tieto informácie... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik