No počkaj, Macron!
14 | 04 | 2023 I Milan Laca
Macron urazil Bundestag a ten mu pohrozil mu odvetou.

Poslanec Bundestagu Roth: Macron zaplatí vysokú cenu za to, že sa pokúsi oddeliť Európu od USA.

Zaplatíš!
Predseda zahraničnopolitického výboru nemeckého Bundestagu Michael Roth v rozhovore pre Der Tagesspiegel  vyhlásil, "Macron za to zaplatí vysokú cenu". Francúzsky líder, podľa poslanca, svojimi vyjadreniami podkopáva nielen vzťahy so Spojenými štátmi. Jeho rétorika narúša celú strednú a východnú Európu, povedal Roth. Týmito vyhláseniami hrozí, že rozdelí Európu, kde bude nakoniec potrebná súdržnosť a tímový duch. Som veľmi sklamaný, pretože Macrona stále vnímam ako presvedčeného Európana. Ale to, čo hovorí teraz, je úplne v rozpore s tým, za čím kedysi stál", povedal Roth.
Francúzsko "mení kurz" alebo hrá pre seba?
PAP: Francúzsko zablokovalo nákup munície pre Ukrajinu. Francúzsko je podľa Poľskej tlačovej agentúry jedinou krajinou Európskej únie, ktorá blokuje prideľovanie jej fondov na nákup munície pre Ukrajinu . Na financovanie tohto projektu chcú minúť... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Milan Laca
Vyhrážky
Macron navštívil minulý týždeň Čínu a po stretnutí so Si Tin-pchingom vyzval Európu, aby sa prestala prispôsobovať Spojeným štátom a nezapájala sa do konfrontácie okolo Taiwanu. Republikánsky senátor USA Marco Rubio na to reagoval hrozbou, že ak sa Európa nebude chcieť podieľať na zahraničnej politike USA, potom Washington uprednostní presmerovanie síl do východnej Ázie, pričom Brusel nechá osamotený, aby riešil ukrajinskú krízu.
Aj Bolton prehovoril

Bývalý americký veľvyslanec pri OSN John Bolton už dávnejšie obvinil Macrona z mnohých vnútorných konfliktov v rámci Severoatlantickej aliancie. Okrem toho povedal, že Kremeľ verí, že v NATO sa objavili „trhliny“, ktoré môže ruská strana využiť.

Najmúdrejší politici podľa Trumpa
Trump označil lídrov Ruska, Číny a Severnej Kórey za najmúdrejších ľudí a najlepších vo svojej hre. Lídri Ruska, Číny a Severnej Kórey sú jedni z najchytrejších politikov, povedal bývalý americký prezident Donald Trump v rozhovore pre Fox News... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Milan Laca
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme