Zelenského poradca chce viac zbraní, minister obrany Reznikov chce pilotov!
12 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Musíme sa menej zaoberať únikmi a viac dodávkami zbraní," uviedol Michaljo Podoljak, poradca ukrajinského prezidenta Zelenského.

Pred nikoľkými dňami média zachvátila správa o uniknutých tajných a prísne tajných dokumentoch U.S.A, ktoré sa týkali rusko-ukrajinskej vojny, vrátane toho, že ukrajinská protivzdušná obrana by sa mohla zrútiť v priebehu niekoľkých týždňov.

Michajlo Podoljak, poradca Zelenského, reagoval na túto správu na Twitteri.

Keby sme mali čas, mohli by sme sledovať, ako Rusko a jeho elity hltajú samy seba. Ale nemáme čas, ľudia umierajú. Musíme sa menej zaoberať "únikmi" a viac zbraňami dlhého doletu. Ukončiť vojnu a konfrontovať Rusko so skutočným životom," napísal Podoljak.

Reznikov zároveň vyzval svet

Ukrajinský minister obrany Reznikov vyzval konkrétne zahraničných pilotov, ktorí vedia lietať na amerických stíhačkách typu F-16, aby posilnili Ukrajinu v boji proti Rusku.

„Ak existujú piloti, ktorí vedia lietať na F-16 a sú pripravení zapojiť sa do vojny, medzinárodná légia (ukrajinskej armády) je pripravená prijať ich do svojich radov,“ uviedol Reznikov podľa portál Ereport.

Otázka ako zareguje poverený minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati), ostáva nateraz otvorená.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik