Vorobelová o ponížení von der Leyenovej v Číne: Vykresľovali ju ako americkú bábku!
12 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová na svojom facebooku okomentovala nedávnu návštevu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej v Číne.

Strohý program von der Leyenovej

Podľa poslankyne na pozadí „propagandistických klamstiev“ o ozbrojenom konflikte na Ukrajine, ktorým predchádzali „propagandistické klamstvá“ o chrípke, naberá nový svetový dedolarizovaný poriadok svoje reálne kontúry a rozmery. „Zatiaľ, čo bábkový kyjevský režim pokračuje v „úspešnom“ vraždení obyvateľov Ukrajiny na prokremeľských bodákoch, sa nám svet zásadne mení v priamom prenose pred očami. Zo svetového hegemóna sa pomaly, ale isto, stáva svetový vyvrheľ č. 1, ktorý sa kŕčovito snaží zatiahnuť celý svet do vojny, ktorá nebude mať víťaza. Lenže, každým dňom pomätení americkí vojnoví štváči prichádzajú o svojich hlavných spojencov a ich poslušné bábky sa dostávajú na okraj záujmu,“ uvádza Vorobelová svoj status.

Krásny príklad“ sa podľa Vorobelovej pred pár dňami udial v Číne pri príležitosti návštevy francúzskeho prezidenta Macrona, ktorý sa so sebou rozhodol zobrať aj predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú ako prejav európskej jednoty. „Ale Číňania si túto jednotu vysvetlili po svojom,“ myslí si Vorobelová.

Poslankyňa poukázala na to, že kým Macronov rozvrh počas návštevy Číny bol preplnený, von der Leyenovej program bol strohý. Vorobelová pripomenula, že kým Macron sa zúčastnil na okázalom štátnom bankete s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, von der Leyenová mala „triezvu“ tlačovú konferenciu v sídle delegácie EÚ, od ktorej sa o pár hodín neskôr Macron ešte aj dištancoval.

Poslankyňa si tiež všimla, že kým čínske štátne médiá „vytrubovali“ čínsko-francúzsky vzťah, čínske sociálne siete vykresľovali von der Leyenovú ako americkú bábku.

Potvrdené - za covid nemôže netopier na čínskom trhu
Vírus SARS-CoV-2 sa objavil koncom roka 2019 v čínskom meste Wu-chan a svet bol dlho presviedčaný, že jeho pôvod je na tamojšom zvieracom trhu. Najnovšie čínski vedci tvrdia, že to tak nebolo. Čínska vláda už pred časom vyzvala Svetovú... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Faux pas na čínsko-francúzsky spôsob

A aby toho poníženia nebolo málo, tak keď priletela predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová do Číny, dostalo sa jej fakt náležitého privítania. Na letisku ju pri bežnom východe pre cestujúcich privítal minister ekológie,“ pokračuje Vorobelová.

Prečo von der Leyenovú privítal práve minister ekológie, sa podľa poslankyne dá tiež vysvetliť všelijako, ale „medzi riadkami“ je podľa nej napísané, že Čína je najväčší spotrebiteľ fosílnych palív na svete a von der Leyenová reprezentuje politiku nulových emisií a uhlíkovej neutrality. „A taktiež pri odchode pani úradníčka musela použiť bežný turistický proces nástupu na palubu lietadla, teda pasové a batožinové kontroly a možno jej čínski colníci dopriali aj nejaký bonus,“ pripomenula ďalej Vorobelová.

Po tomto faux pas na čínsko-francúzsky spôsob, ktoré sa dostalo “reichkomisárke” Ursule, by bolo ozaj vtipné sledovať, ako by sa Číňania zachovali k takým „provinčným komisárom“ ako Čaputová, odvolaný Káčer alebo Heger,“ uzatvára Vorobelová svoj komentár.

Francúzsko popiera: Žiadnych vojakov na Ukrajine NEMÁME! Uniknuté dokumenty hovoria iné...
Uniknuté dokumenty naznačujú, že francúzski vojaci sú na Ukrajine, informuje POLITICO. Francúzska vláda v sobotu poprela, že by sa francúzski vojaci nachádzali na Ukrajine, informoval Le Monde. "Žiadne francúzske sily nie sú zapojené do operácií... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik